ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bitcoin rasade med 2.000 dollar

Priset på bitcoin störtdök under natten till fredagen. Under morgonen och förmiddagen har kursen pendlat upp och ner.

Bloomberg News notering för kontantpriset på bitcoin var som mest ned cirka 20 procent, till 12.500 dollar som lägst under fredagsförmiddagen, enligt sajten CoinDesk. Därefter stabiliserades kursen något och började klättra uppåt, vid klockan 11.40 handlades en bitcoin för ungefär 14.500 dollar, en nedgång med knappt 7 procent sedan handelsdagens start.

Handeln i kryptovalutor är ökänt volatil. Bara i år har bitcoin vid flera tillfällen återhämtat sig från flera nedgångar på 20 procent för att sedan stiga mot nya rekordnivåer.

Turbulensen utlöste handelsstopp i flera terminer kopplade till bitcoin, handlade på marknadsplatserna CME och Cboe, rapporterar den amerikanska ekonomisajten CNBC.

Bitcoin-terminen på CBOE har sjunkit 4,6 procent under fredagen till 14.700 dollar medan motsvarande på CME har sjunkit 4,4 procent till 14.650 dollar.

Bitcoin noterade rekordnivån 19.500 dollar så sent som den 17 december. Kryptovalutan handlas dock fortfarande omkring 1.300 procent upp sedan årsskiftet.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer