Annons

Bitcoin rasade med 2.000 dollar

Priset på bitcoin störtdök under natten till fredagen. Under morgonen och förmiddagen har kursen pendlat upp och ner.

I takt med att priset på bitcoin sjuter i höjden har även energin som går åt till att bryta nya ökat.
I takt med att priset på bitcoin sjuter i höjden har även energin som går åt till att bryta nya ökat.Bild:Rick Bowmer

Bloomberg News notering för kontantpriset på bitcoin var som mest ned cirka 20 procent, till 12.500 dollar som lägst under fredagsförmiddagen, enligt sajten CoinDesk. Därefter stabiliserades kursen något och började klättra uppåt, vid klockan 11.40 handlades en bitcoin för ungefär 14.500 dollar, en nedgång med knappt 7 procent sedan handelsdagens start.

Handeln i kryptovalutor är ökänt volatil. Bara i år har bitcoin vid flera tillfällen återhämtat sig från flera nedgångar på 20 procent för att sedan stiga mot nya rekordnivåer.

Turbulensen utlöste handelsstopp i flera terminer kopplade till bitcoin, handlade på marknadsplatserna CME och Cboe, rapporterar den amerikanska ekonomisajten CNBC.

Bitcoin-terminen på CBOE har sjunkit 4,6 procent under fredagen till 14.700 dollar medan motsvarande på CME har sjunkit 4,4 procent till 14.650 dollar.

Bitcoin noterade rekordnivån 19.500 dollar så sent som den 17 december. Kryptovalutan handlas dock fortfarande omkring 1.300 procent upp sedan årsskiftet.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?