ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bitcoin på väg tillbaka – över 10.000 dollar

De som dömt ut möjligheten att bli rik på bitcoin får tänka om.
Visserligen är det en bit kvar till toppnoteringen. Men under torsdagen har kryptovalutan klättrat nästan 9 procent och har sedan förra veckan gått från ett värde på 6.000 till 10.000 dollar, omkring 80 000 kronor.

Sedan den 6 februari har kryptovalutan bitcoin rusat nära 70 procent och är nu över 10.000 dollar-strecket för första gången på två veckor. Bitcoin har nu klättrat sju av åtta handelsdagar i en takt som liknar den i början av december och som slutade med en toppnotering på 20.000 dollar, skriver Bloomberg.

Positiva nyheter kring bitcoins och kryptovalutor anses vara en del av förklaringen till de senaste dagarnas revansch.

Ett av USA:s största växelkontor, Coinbase, meddelande till exempel att man släppt en ny tjänst som accepterar betalningar i kryptovalutor. Myndigheter i Sydkorea har signalerat om att man kommer att fokusera på att göra digitala marknadstillgångar tillgängliga för handel snarare än att förbjuda dem som många investerare fruktat. 

USA:s tillsynsmyndigheter har inte heller valt den hårda linjen i  marknadsregleringen utan sagt att de kommer att rikta in sig på olaglig verksamhet för att skydda investerare snarare än att förbjuda hela sektorn.

Det är inte första gången som bitcoin återhämtar sig efter stora fall. Sedan valutan introducerades på marknaden 2009 rasade den två år senare hela 90 procent och 2013 var bitcoin ned 70 procent.  I början av 2014 kostade en bitcoin 1000 dollar men några månader senare, efter en hackerattack på en av de största handelsplatserna för bitcoins, sjönk värdet till omkring 200 dollar och spekulerades friskt i hur nära bitcoins undergång var.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer