Bitcoin på ny högstanivå

Världens mest kända kryptovaluta fortsätter att öka i värde, och det snabbt. Efter att ha avslutat 2020 och inlett 2021 med en stor uppgång kostar en bitcoin nu drygt 246 500 kronor – det högsta priset någonsin.

Foto:Sergey Mironov.

Priset motsvarar 29.810 amerikanska dollar. Tidigare har 20 000 dollar nämnts som en ”drömgräns”, men den har alltså passerats med råge. Bara den senaste månaden har bitcoinen mot dollarn ökat i pris med 55 procent. Jämfört med för ett år sedan har priset ökat med 329 procent.

Tidigare Johan Javeus, chefstrateg på SEB, lyft fram marknadens riskvilja som en viktig faktor bakom kryptovalutans succé. Att fler tunga investerare, som banker och finansinstitut, uttryckt intresse för bitcoin har också gjort sitt för att bidra till uppgången.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?