1515

Bitcoin når högsta nivån sedan mitten av maj

Bitcoin nådde under söndagen sin högsta nivå sedan mitten av maj och håller i den senaste tidens taktökning. Ökningen tyder på viss tillbakaströmning efter den senaste tidens ras i kryptovalutan.

Samtidigt kan det behövas högre nivåer innan kryptovalutan lyckas signalera en vändning. Det rapporterar Bloomberg

Foto:Bloomberg Creative Photos

Kryptovalutan handlades som mest för 42.606 dollar vilket är den högsta nivån sedan den 18 maj. I flera veckor har Bitcoin dalat nedåt men efter stödjande kommentarer från bland annat Elon Musk och Cathie Wood har banan åter vänt uppåt. 

Marknadsstrateger har tidigare benämnt 40.000-dollarnivån som en viktig brytpunkt. 

”Det här tyder verkligen på en viss tillbakaströmning. Nu behöver den stabiliseras här”, sa Jonathan Cheesman, chef för försäljning på krypto-derivatbörsen FTX, till Bloomberg.

Trots uppgångarna för kryptovalutan den senaste tiden anser Edward Moya, senior marknadsanalytiker vid Oanda Corp i Nordamerika, att det är bra att vara eftertänksam och försiktig.   

”Detaljhandelns intresse är starkt, medan det institutionella intresset är något eftersläpande och behöver nya godkännande.”

Det råder delade meningar om hur bitcoin kommer att röra sig framöver men Pankaj Balani, vd för krypto-derivatutbytet Delta Exchange, tror att valutan behöver nå högre nivåer för att strömmarna ska hitta tillbaka. 

”Det kommer ta lite tid innan Bitcoin tar sig över 50.000 dollar. Då behöver de göra det ordentligt för att lyckas locka till sig nya flöden och därmed signalera en bredare förändring för marknaden.”

Vid 16-tiden på söndagen handlades bitcoin för 41.412 dollar, enligt Coindesk


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?