Annons

Bitcoin faller efter oro i Sydkorea

Priset på bitcoin har fallit rejält sedan toppen på strax under 20.000 dollar. Den senaste nedgången beror på ett eventuellt handelsförbud i Sydkorea.

Under torsdagen föll priset på bitcoin med som mest 11 procent ned till 13.500 dollar, motsvarande drygt 111.000 kronor.

Prisfallet utlöstes av uppgifter om att Sydkorea överväger att lägga ned vissa kryptovalutabörser samt vilja kräva att transaktionerna görs i riktiga namn.. Landet är en av världens främsta handelsplatser för kryptovalutor. Totalt står Sydkorea för en femtedel av den globala handeln.

Under torsdagen handlades bitcoin till en premie om ungefär 30 procent över rådande internationella kurser, enligt Bloomberg News.

"Spekulationen i kryptovalutor har varit irrationellt överhettad i Sydkorea" har den sydkoreanska regeringen sagt i ett uttalande samt konstaterat att "Regeringen kan inte tillåta en sådan onormal spekulation längre", enligt Bloomberg News.

Kursen pendlade under torsdagen mellan 13.500 dollar till 14.500 dollar enligt CoinDesk. Under fredagen steg priset på bitcoin upp till kring 15.000 dollar för att därefter återigen falla. Vid 08.40 kostade en bitcoin ungefär 14.500 dollar, eller 120.000 kronor.

Handeln i kryptovalutor är ökänt volatil. Bara i år har bitcoin vid flera tillfällen återhämtat sig från flera nedgångar på 20 procent för att sedan stiga mot nya rekordnivåer.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?