ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 21 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Biståndstopparna med högst lön

Nätmagasinet Omvärlden har i en färsk genomgång undersökt vilka toppchefer som tjänar bäst i biståndsbranschen. Medellönen bland cheferna i granskningen ligger på 68.887 kronor medan medianlönen uppgår till 73.434 kronor.

Biståndstoppen med högst lön är det statliga riskkapitalbolaget Swedfunds vd Anna Ryott med en månadslön på 146.657 kronor. Swedfund investerar i fattiga länder och enligt bolaget konkurrerar de främst med andra företag inom finansbranschen när de rekryterar, skriver Omvärlden.

”Vi betalar marknadsmässiga, men inte marknadsledande, löner för att få medarbetare som levererar på vårt uppdrag att minska fattigdom genom hållbart och effektivt företagande”, skriver Karin Kronhöffer, kommunikationsansvarig på Swedfund, i ett e-mail till Omvärlden.

Näst högst lön har Yves Leterme som är generaldirektör på den mellanstatliga organisationen IDEA och lyfter en lön på 137.740 kronor i månaden.

I andra änden av spektret hittar vi Charlotte Bohman, generalsekreterare för Hand in Hand med ett volontärarvode på 12.000 kronor i månaden och Afrikagruppens generalsekreterare Gabi Björsson vars lön ligger på 35.130 kronor i månaden.

Totalt har Omvärlden undersökt 62 organisationer varav fyra valt att inte delta. För att inkluderas i granskningen ska organisationen ha uppfyllt något av följande kriterier under 2016: ha tagit del av Sidas rambidrag, vara en statlig aktör som haft en egen budgetpost under ”Internationellt bistånd” i statsbudgeten eller till mer än 50 procent finansierats av biståndspengar, vara en myndighet som fått mer än 40 Mkr från biståndsbudgeten via samarbete med Sida, vara en partianknuten hjälporganisation som fått bidrag från Sida eller vara en biståndsrelaterad organisation som redovisat intäkter på mer än 40 Mkr under 2016.

https://infogr.am/de_tjanar_bast_i_bistandsbranschen

Tyck till