Annons

Biståndschefen jagad av struts – ”blev mer och mer närgången”

Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för biståndsorganisationen Wateraid, är Veckans resenär. 

Foto:Asif Khan

Den bästa resa jag gjort. 
”Till Etiopien. Där pratade jag med en kvinna, Sena, som berättade om när hon förlorade sitt ofödda barn när hon var åtta månader gravid. Hon släpade vatten längs bergsstigarna, ramlade och slog i magen. Samtalen med människor som henne glömmer jag aldrig, de gör att jag åker hem och jobbar lite extra hårt.” 

Min senaste privatresa.
”Hem till Göteborg! Hur länge jag än bott i andra delar av världen är det alltid så härligt att komma hem. Få höra tjötet på spårvagnen, knö i köer och strosa på Avenyn!” 

Tre saker jag alltid packar ned. 
”Hundbajspåsar, energibars och bindor. Hundbajspåsar är en fantastisk resurs om det läcker in i till exempel bilar. På mina jobbresor så blir det ofta långa resor i terräng utan möjligheter att köpa mat och då är energibars bra att ha. Efter att jag provisoriskt lagade ett myggnät med en binda i Nepal så åker de alltid med i necessären, otroligt användbara till mycket.” 

Mitt märkligaste reseminne. 
”På en morgonpromenad tillsammans med kollegor i Sydafrika blev jag jagad av en struts. Strutsen förföljde oss en bit och blev mer och mer närgången till vi till slut sprang och gömde oss bakom ett fallfärdigt hus.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se. 
”Så många! Ishotellet i Jukkasjärvi, Andrée-museet i Gränna då jag tillhör släkten Fraenkel, Myanmar, Vietnam… jag kan fortsätta i all oändlighet.”

Favoritdestination.
”Min man är från Indien och vi är ofta där för att hälsa på släkt och vänner. Det bästa med de resorna är att se hur min son får uppleva sitt andra hemland.”


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?