1515

Biståndschefen jagad av struts – ”blev mer och mer närgången”

Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekreterare för biståndsorganisationen Wateraid, är Veckans resenär. 

Foto:Asif Khan

Den bästa resa jag gjort. 
”Till Etiopien. Där pratade jag med en kvinna, Sena, som berättade om när hon förlorade sitt ofödda barn när hon var åtta månader gravid. Hon släpade vatten längs bergsstigarna, ramlade och slog i magen. Samtalen med människor som henne glömmer jag aldrig, de gör att jag åker hem och jobbar lite extra hårt.” 

Min senaste privatresa.
”Hem till Göteborg! Hur länge jag än bott i andra delar av världen är det alltid så härligt att komma hem. Få höra tjötet på spårvagnen, knö i köer och strosa på Avenyn!” 

Tre saker jag alltid packar ned. 
”Hundbajspåsar, energibars och bindor. Hundbajspåsar är en fantastisk resurs om det läcker in i till exempel bilar. På mina jobbresor så blir det ofta långa resor i terräng utan möjligheter att köpa mat och då är energibars bra att ha. Efter att jag provisoriskt lagade ett myggnät med en binda i Nepal så åker de alltid med i necessären, otroligt användbara till mycket.” 

Mitt märkligaste reseminne. 
”På en morgonpromenad tillsammans med kollegor i Sydafrika blev jag jagad av en struts. Strutsen förföljde oss en bit och blev mer och mer närgången till vi till slut sprang och gömde oss bakom ett fallfärdigt hus.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se. 
”Så många! Ishotellet i Jukkasjärvi, Andrée-museet i Gränna då jag tillhör släkten Fraenkel, Myanmar, Vietnam… jag kan fortsätta i all oändlighet.”

Favoritdestination.
”Min man är från Indien och vi är ofta där för att hälsa på släkt och vänner. Det bästa med de resorna är att se hur min son får uppleva sitt andra hemland.”


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?