Annons

Biovica ökar förlusten

Biomarkörsbolaget Biovica redovisar ett resultat efter skatt på -10,8 miljoner kronor (-8,6 i bolagets fjärde kvartal avseende perioden februari till april.

Omsättning saknades under kvartalet. Under motsvarande kvartal för ett år sedan var omsättningen 1,7 miljoner kronor.

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -9,3 miljoner kronor (-4,9) med likvida medel på 40,8 miljoner kronor (16,8) vid rapportperiodens utgång.

Bedömningen om att kunna inlämna en FDA-ansökan för diagnostestet Divitum under det tredje kvartalet 2020 ligger fast.

I vd-ordet nämner Anders Rylander marknadspotentialen för Divitum på 400-700 miljoner dollar för spridd bröstcancer på de initiala marknaderna.

”Då ska man komma ihåg att vi initialt bara adresserar ungefär 1 procent av alla de 43 miljoner människor som lever med cancer och potentiellt skulle kunna ha nytta av Divitum”, skriver han i vd-ordet.

Biovica siktar på som de tidigare meddelat att nå en marknadsandel på 15 procent tre år efter lansering.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?