ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Bioteknikbolagets vd: ”Jag bodde i ett getstall och slog hö med lie”

  • Foto: Emil Malmborg

Veckans resenär Axel Sjöblad, vd för bioteknikbolaget Senzagen om sina bästa och märkligaste reseminnen. 

Den bästa resa jag gjort. 

”När jag åkte till OS 1992 med det svenska handbollslandslaget och vi tog oss till final. Vi tog silver. Direkt efteråt var det en enormt stor besvikelse att förlora mot OSS (Oberoende Staters Samvälde dvs fd Sovjetunionen), men nu inser jag hur stort det var att spela OS-final och ta med en medalj hem.” 

Min senaste privatresa.

”Var i somras och gick till Loiredalen i Frankrike. Jag och familjen var där i två veckor och besökte slott och museer. Det är vårt absoluta favoritland, där finns allt från Alperna till Medelhavet samt ett fantastiskt inlandsklimat och en rik spännande historia. Jag bodde i Paris i nästan fem år och än i dag kan jag blunda och känna dofterna av staden när som helst.”

Mitt märkligaste reseminne.

”Jag ville åka på språkresa för att lära mig franska. Då mina föräldrar satt in en annons i en fransk jordbrukstidning slutade det med att jag bodde i ett getstall, slog hö med lie och sålde ost på marknaden i Lausanne.”

Mitt dyraste reseminne.

”Jag och min fru reste i USA under en tid när den svenska kronan var ännu svagare än den är i dag. Vi skulle bjuda amerikanska vänner på en rekommenderad restaurang på Manhattan. Vi hade flängt runt så mycket så vi inte hunnit kolla upp några detaljer om stället. När jag öppnade menyn insåg jag att vi skulle bli tvungna att bo på motell istället för hotell de kommande nätterna för att kompensera.”

Min bästa souvenir.

”Fem bitar av Berlinmuren som jag fick på nyårsnatten 1989. Det var en tradition att åka till en nyårsturnering i Östberlin med mitt handbollslag, den natten var vi på rätt plats vid rätt tid.”

Ett ställe jag aldrig varit på, men skulle vilja se. 

”Jag har varit i Japan på jobbresor, men jag vill se landet ur en annan vinkel. Jag skulle vilja åka dit med min familj som turist och njuta av matkulturen. Det är precis lika gott om man äter något snabbt eller långsamt, kött eller vegetariskt. Allt lagas med finess. För mig är Japan ett makalöst land där man lyckats kombinera historia, religion och framtidsteknik med en stor respekt för individen.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer