ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Biomedica-förvärvet drev Addlifes tillväxt i andra kvartalet

Medicinteknikbolaget Addlife redovisar en nettoomsättning på 844 miljoner kronor (622), varav organisk tillväxt uppgick till 2 procent och förvärvad tillväxt uppgick till 32 procent.

Addlifes omsättning ökade med 36 procent under andra kvartalet medan den organiska tillväxten uppgick till 2 procent.

Försäljningstillväxten kom till stor del från förvärvet av Biomedica, som slutfördes i december förra året.

”Den främsta orsaken till svagare organisk tillväxt i kvartalet är att april blev en svagare försäljningsmånad i flera bolag på grund av hur påskdagarna inföll”, skriver vd Kristina Willgård i delårsrapporten.

Addlifes ebitda-resultat ökade under kvartalet med 8 procent till 68 miljoner kronor, motsvarande en ebita-marginal om 8,1 procent (10,1).

”Som tidigare redovisats är ebita-marginalerna generellt lägre på marknaderna i Central- och Östeuropa jämfört med den nordiska”, skriver vd.

Ackumulerat för första halvåret ökade omsättningen med 39 procent till 1.689 miljoner kronor och ebita-resultatet ökade med 15 procent till 138 miljoner kronor.

Tillväxten på de nordiska marknaderna är stabil med en ökad underliggande efterfrågan på sjukvård och hemvård samt produkter till forskare inom hela Life Science-branschen.

På Addlifes nya marknader i Europa har tillväxten fortsatt varit stabil med en omsättning i nivå med bolagets förväntan.

Per den 30 april har förvärvet av Wellspect Health Cares verksamhet inom kirurgi och respiration genomförts, vilket förväntas tillföra 170 miljoner kronor i årsomsättning.

Kassaflödet från löpande verksamheten blev 65 miljoner kronor (29).

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer