Annons

Biogaia delar ut extra

Probiotikabolaget Biogaia redovisar ett resultat efter skatt på 47 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016 (25,2). Resultatet per aktie uppgick till 2:71 kronor (1:26).

Nettoomsättningen uppgick till 139 miljoner kronor (104).

Rörelseresultatet exklusive IBT blev 46,4 miljoner kronor (32), medan resultatet före skatt uppgick till 47,3 miljoner kronor (35,5).

För helårsperioden blev resultatet efter skatt 159 miljoner kronor (137) med en nettoomsättning på 535 miljoner (483).

En utdelning om 3:16 kronor per aktie föreslås för helåret 2016 (3:03). Därtill föreslås en extrautdelning på 4:34 kronor per aktie (1:97). Sammantaget blir detta 7:50 kronor (5:00).

Biogaia höjer det långsiktiga finansiella målet för rörelsemarginalen och säger nu att det ska uppgå till minst 34 procent under fortsatt stark tillväxt och med ökade investeringar i forskning, produktutveckling, varumärkesuppbyggnad och försäljningsorganisation. Tidigare mål var 30 procent och summeringen av 2016 visade en marginal på 37 procent exklusive IBT.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?