ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Bioarctic rusar på patentskydd

  • Foto: Colourbox

Börsnykomlingen Bioarctic fortsätter uppåt på fredagen med stöd av ett beviljat patent från det europeiska patentverket. Aktien har nu ökat över 28 procent från emissionskursen. Även nykomlingen Fram fortsätter klättra.

Läkemedelsföretaget Bioarctic inledde fredagshandeln med en nedgång men vid lunchtid har aktien vänt upp och klättrar vid 13-tiden 6,6 procent. Samtidigt är mid cap-listan som helhet upp 0,5 procent.

Det kommer efter att det europeiska patentverket EPO har beviljat patentskydd för antikroppskandidaten BAN0805. Den är avsedd för behandling av neurodegenerativa sjukdomar som Parkinsons sjukdom.

Motsvarande patent har redan beviljats i USA, Japan och Kina.

Bioarctic är inne på sin andra handelsdag på Stockholmsbörsen och hittills har aktien gett klirr i kassan för investerarna. Den första handelsdagen avslutades på 29 kronor. Aktien handlas nu runt 30,9 kronor och ligger därmed 28,8 procent över emissionskursen om 24 kronor per aktie.

Samma dag som Bioarctic gjorde entré på mid cap-listan listades också it-bolaget Fram på First North. Även den aktien fortsätter upp och handlas nu kring 33,1 kronor. Det är närmare 66 procent över teckningskursen om 20 kronor.

Tyck till