ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bingo för Aktietorgsbolag

  • Huawei-telefon. Foto: AP

Mobilunderleverantören Imints lösning för videostabilisering Vidhance finns med Huaweis mobiltelefon Mate 9. Bolaget har dessutom tecknat ett utvecklingsavtal med Samsung Electronics med ett ordervärde på upp till 800.000 kronor. När handeln öppnade på måndagsmorgonen stack aktien iväg uppåt.

Måndagsmorgonen var en nyhetsintensiv historia för Imint. Klockan åtta meddelade bolaget att mjukvaran Vidhance finns med i Huaweis mobiltelefon Mate 9.

”Imint meddelar att den design win som publicerades i ett pressmeddelande 10 januari finns med i Huawei Mate 9. Bolaget kommunicerar informationen eftersom mjukvaran är spårbar i telefonen. I övrigt är Imint förhindrade att kommunicera mer om affären på grund av sekretessavtal”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Strax efteråt meddelade Imint även att de tecknat ett utvecklingsavtal med Samsung Electronics. Avtalet gäller en anpassning av Vidhance till en ny produkt som inte är en smartphone och projektet är uppdelat i flera faser där Samsung har rätt att avbryta projektet inför varje ny fas. Ordervärdet vid fullt utförande uppskattas till omkring 800.000 kronor.

”Vi är naturligtvis mycket stolta att få det här förtroendet från ett av världens ledande bolag inom konsumentelektronik. Även om ordervärdet inte är signifikant, så ger det oss en chans att visa våra förmågor både vad gäller teknikens potential och vårt sätt att hantera kundprojekt”, säger Andreas Lifvendahl, vd för Imint, i en kommentar.

Imints aktie handelstoppades på Aktietorget vid 13-tiden på fredagen efter en uppgång på 2,4 procent. Handeln återupptogs klockan nio på måndagen. Efter cirka fem minuters handel hade aktien rusat med drygt 40 procent. Under det senaste året har Imint stigit med 100 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer