ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Bilmässan i Genève kör trots virusfaran

  • Foto: Salvatore Di Nolfi

Den stora mobilmässan i Barcelona, som skulle pågått den här veckan, ställdes in sedan många utställare hoppat av med hänvisning till virusspridningen.

Organisationen bakom bilmässan i Genève, som inleds nästa vecka, väljer däremot att köra som planerat med rekommendationer till vissa utställare.

”Organisatörerna uppmuntrar utställare från riskområden att försäkra sig om att deras personal genomgått hälsokontroller och inte uppvisat symptom på virusinfektion 14 dagar före ankomsten till Schweiz för att minimera risken för spridning”, skriver mässan i ett pressmeddelande enligt Automotive News Europe.

Mässhallarna på Palexpo kommer att städas och desinfekteras extra noga inför premiären nästa vecka, skriver organisatörerna. Palexpo kommer också att ha ständig kontakt med de schweiziska hälsomyndigheterna.

Mässans beslut ligger i linje med rekommendationerna från världshälsoorganisationen WHO, vars huvudkontor faktiskt också ligger i Genève, att det inte finns någon anledning att införa åtgärder som ”onödigt påverkar internationellt resande och handel”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer