Billerud Korsnäs vinstvarnar

Produktionsstörningar i framför allt Gävle och Gruvön tynger fjärde kvartalets rörelseresultat för Billerud Korsnäs. Aktien faller på beskedet.

 

Gruvöns bruk tillhörande Billerud Korsnäs.
Gruvöns bruk tillhörande Billerud Korsnäs.

”Utmaningarna kring tillgängligheten i produktionen har fortsatt under fjärde kvartalet 2017”, meddelar skogsbolaget Billerud Korsnäs BILL +2,35% Dagens utveckling .

Aktien föll direkt omkring 3 procent till 129,50 kronor på beskedet, jämfört med måndagens stängningskurs, efter att ha handlats närmare 1 procent upp tidigare under dagen.

Störningarna har påverkat försäljningsvolymerna negativt trots en mycket stark marknad, enligt bolaget.

Rörelseresultatet (EBIT) för helåret 2017 blir enligt pressmeddelandet preliminärt cirka 2.240 miljoner kronor, vilket är lägre än väntat. Marginalen väntas bli 10 procent.

Enligt SME direkts analytikersnitt låg förväntningarna på ett rörelseresultat om 2.417 miljoner kronor för helåret 2017.

I huvudsak är det produktionsanläggningarna i Gävle och Gruvön som har haft störningar. Det har påverkat försäljningen negativt inom affärsområdena Consumer Board och Corrugated Solutions.

"Trots historiskt rekordhöga produktionsvolymer är vi självklart inte nöjda med de återkommande tillgänglighetsproblemen i våra anläggningar. Därför intensifierar vi nu åtgärdsplanen för att öka stabiliteten och tillgängligheten i produktionen. Att säkerställa den operationella stabiliteten kommer vara mitt huvudsakliga fokus framgent", kommenterar vd Petra Einarsson i pressmeddelandet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?