Annons

Bill Gates investerar i Alzheimersforskning

Bill Gates har investerat 50 miljoner dollar, motsvarande 419 miljoner kronor, i en ny forskningssatsning med målet att bota Alzheimers. Det rapporterar CNN.

 

Investeringen är Bill Gates första åtagande mot en sjukdom som inte infekterar. Bill & Melinda Gates stiftelse har tidigare stöttat forskning kring botemedel mot HIV, malaria och polio.

Den senaste satsningen sker för att hitta ett botemedel mot en sjukdom som idag plågar 47 miljoner världen över. Bill Gates uppgav till nyhetskanalen att han tror att det går att finna en behandling.

”Jag tror att det finns en lösning. Att hitta en form av behandling skulle innebära ett stort framsteg mot var vi står idag. Men det långsiktiga målet måste vara att hitta ett botemedel”, sade han.

USA har idag 5 miljoner människor med Alzheimers, en siffra som förväntas stiga till 16 miljoner år 2050. Under samma period kommer behandlingskostnaderna för dessa människor att stiga från dagens 259 miljarder dollar till över en biljon dollar, enligt CNN.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?