1515

Bilia rasar efter sänkt rekommendation

Bilia rasar drygt 6,5 procent efter att Kepler Cheuvreux både sänkt sin rekommendation för bolaget och skruvat ned riktkursen.

"Dieselfrågan ger motvind", konstaterar analyshuset.  

Kepler Cheuvreux lyfter köpstämpeln från Bilia BILI A -0,11% Dagens utveckling och ger i stället den neutrala rekommendationen behåll. Samtidigt sänker analyshuset riktkursen för aktien från 90 till 88 kronor.

Vid gårdagens stängning noterades Bilia-aktien till 82,9 kronor. På torsdagsförmiddagen har aktien rasat till drygt 77 kronor och är därmed ned 6,5 procent.

Kepler Cheuvreux motiverar nedgraderingen med att aktien utvecklats väl och nu är rimligt värderad. Dessutom ger "dieselfrågan bolaget motvind", enligt analyshuset.

Nyligen fick lokala dieselförbud i Tyskland grönt ljus efter en avgörande dom. Och i Sverige väntas regeringen i vår lägga fram ett förslag om miljözoner med strängare utsläppskrav.

I Stockholm har den politiska majoriteten redan ställt sig bakom införandet av miljözoner och flera andra kommuner har öppnat för möjligheten, något som Di tidigare rapporterat om. 

En ökad prispress på dieselbilar till följd av ny reglering skulle slå mot Bilias vinst, konstaterar Kepler Cheuvreux.    

"Med tanke på Bilias exponering mot dieselbilar estimerar vi att en förändring på 10 procent i dieselbilspriset påverkar vinsten med 100 miljoner kronor", skriver analyshuset enligt nyhetsbyrån Direkt.

Men något blodbad är det inte tal om. 

"Vi förväntar oss att vinsten håller sig väl uppe, trots att lägre priser på dieselbilar innebar viss press. Bilia skapar ett bra kassaflöde och direktavkastningen ligger över snittet", heter det i analysen.

Sedan årsskiftet är Bilia-aktien ned 3,2 procent.

 

 


Innehåll från GetacceptAnnons

E-signering hör till dåtiden - det här är framtiden för B2B försäljning

E-signering kan verka nytt, men faktum är att det funnits och använts flitigt i över tio år av företag över hela världen. E-signering är ett enkelt och smidigt sätt att signera offerter och avtal på distans - men det hjälper dig inte att driva kunddialogen och affären framåt på det sättet som krävs i dagens säljklimat, säger Samir Smajic, vd och grundare på GetAccept.

E-signering är ofta inkörsporten för att påbörja en mer digital säljprocess, och många tror att det är tillräckligt för att digitalisera sin försäljning. Vad data från den digitala säljplattformen GetAccept visar är att 50 procent av avtalen som skickas med e-signering faktiskt inte signeras. 

– Det här säger mig att 50 procent av affärerna fortfarande behöver drivas på ett mer effektivt sätt digitalt, och där räcker inte endast den digitala signaturen, förklarar Samir Smajic. 

Att nå avslut i en affär handlar om samma sak som det alltid har gjort - tillit, personliga relationer och en smidig köp- och säljprocess. Det senaste året har presenterat utmaningar i hur man bibehåller den personliga upplevelsen och engagemanget, när den största delen av affären sker i en digital miljö. 

– Det finns sätt att engagera och sticka ut även i en digital säljprocess. Tänk dig att du öppnar upp ett avtal, och det första som dyker upp är en video där din säljare pedagogiskt förklarar avtalet för dig innan du dyker in i det. Därefter får du upp en chatt, där din säljare uppmanar dig att ställa frågor direkt i chatten om du behöver. Självklart kommer jag uppleva den processen annorlunda, och mer personligt anpassad till mig, jämfört med att öppna en PDF i ett mail, säger Samir. 

Förutom video och chatt så handlar det också om att underlätta för kunden att köpa. Med GetAccepts dokumentspårning kan du se vem, eller vilka, som har gått igenom ditt avtal. Du kan även se vad varje person har tittat lite extra på, så att du enkelt kan bemöta deras eventuella frågeställningar i nästa dialog. Du har också möjlighet att skicka dina dokument via SMS, samt automatiskt påminna mottagaren om avtalet inte signeras.

Kombinerar man de här olika engagerande funktionerna i sin digitala säljprocess så visar statistik från GetAccept att du ökar din hit-rate med upp till 75 procent, jämfört med att bara skicka ett avtal via mail för ren e-signering. Det är tydligt att en personlig interaktion som skapar engagemang har stor effekt på antalet avslut, även digitalt.

Hela 85 procent av all försäljning kommer ske digitalt inom bara några år, så det handlar om att redan nu skapa förutsättningar för att kunna hantera den ökade efterfrågan på smidiga digitala sälj- och köpprocesser, och därmed fortsätta vara konkurrenskraftig. 

– Hoppar man inte på tåget nu, kommer det bli tufft. Många företag ligger redan i framkant och tar man inte detta på allvar nu, så riskerar man sin affär, avslutar Samir Smajic. 

GetAccept är ett säljverktyg som är gratis att använda - skapa ditt konto idag och testa själv! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?