Annons

Bil körde in i tysk parad – flera skadade

En bil har kört in i ett karnevalståg i Volkmarsen i centrala Tyskland.

Bilen uppges ha plöjt genom folkmassan i full fart och det finns uppgifter om att så många som 30 personer skadades.

Polisen vet ännu inte om det gjordes med avsikt.

Den silverfärgade personbilen ska ha kört genom avspärrningarna och ungefär 30 meter genom folkmassan, enligt vittnesuppgifter till Hessischer Rundfunk. Det beskrivs hur många människor – varav många barn – förblev liggande på gatan.

Av omkring 30 skadade har ungefär en tredjedel allvarliga skador, enligt tidningen Bilds uppgifter. Enligt tidiga uppgifter från bland andra tidningen Frankfurter Rundschau hade åtminstone ett tiotal personer skadats.

En stor polisinsats pågår på platsen och bilens förare har gripits. Polisen kan ännu inte säga om denne agerade med avsikt, eller om något sjukdomsfall eller tekniskt problem med bilen kan ligga bakom.

Händelsen ägde rum vid klockan halv tre på måndagen. Karnevalståget hålls för att fira den så kallade rosenmåndagen, som högtidlighålls i tyskspråkiga länder. Alla liknande firanden i förbundslandet Hessen har ställts in, meddelar polisen.

Omkring 1 500 personer förväntades delta i karnevalståget. Volkmarsen är en mindre ort med närmare 7 000 invånare, som ligger nordväst om den något större staden Kassel, i Hessen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?