Bidens toppchefer skapar oro på Wall Street

Trots att Wall Street applåderat Joe Biden, skapar några av hans utnämningar oro för amerikanska börsjättar. Michael Barr som bankreglerare är det senaste i en rad progressiva utnämningar som styr finansmarknaden. 

Teknikjättarna i Silicon Valley kan stå näst på tur. 

Rohit Chopra, ny konsumentombudsman och chef för CFPB och Gary Gensler ska nu leda finansinspektionen SEC, är några av Joe Bidens utnämningar.
Rohit Chopra, ny konsumentombudsman och chef för CFPB och Gary Gensler ska nu leda finansinspektionen SEC, är några av Joe Bidens utnämningar.

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från ICA GruppenAnnons

Mångfald ökar digitaliseringstakten

ICA Gruppen är redan listat som Europas mest jämställda retailbolag. Nu vill de ta sitt inkluderings- och mångfaldsarbete till nästa nivå – en satsning som ger snabbare utveckling inom IT och tech. 

IT och tech är kanske inte det första du förknippar med ICA – men dessa områden är grundstenar i företagets verksamhet. ICA möter sina kunder i butik och digitalt, och hela verksamheten är i hög grad digitaliserad. IT knyter ihop ekosystemet av butiker, e-handel, apotek, banktjänster och lager. Den höga utvecklingstakten drivs av de möjligheter som skapas med digitalisering, och här har inkludering och mångfald visat sig vara en nyckel till framgång. 

– När vi driver en så offensiv utveckling funkar det inte att ha en homogen grupp av medarbetare med samma referensramar. Genom att rekrytera kompetensbaserat kommer mångfalden som ger diversifierade team. Målet är att skapa en dynamik i arbetsgruppen som utmanar och utvecklar verksamheten, säger Maria Lundberg, CIO på ICA Gruppen.

Ny inkluderings- och mångfaldsambition 

ICA har nyligen antagit en ny inkluderings- och mångfaldsambition som bygger på att aktivt jobba för ökad öppenhet och jämlikhet, som i sin tur ska skapa ökad mångfald och inkludering. En viktig del i det arbetet är att attrahera grupper som ofta är underrepresenterade inom IT. Här tror Ilana Almaleh, som är DevOps Engineer på ICA, att hennes arbetsgivare har goda förutsättningar att lyckas.

– ICA är en spännande organisation som verkar inom olika branscher, vilket gör att utvecklingsmöjligheterna inom företaget är stora. Dessutom verkar ICA i sammanhang som är viktiga för samhällsutvecklingen i stort. Två exempel är engagemangen i Women In Tech och Tjejer Kodar. Detta tilltalar unga IT-talanger, säger hon.

Inget glastak på ICA

Ilana Almaleh berättar att det är inspirerande att se personer som bryter mot normen på höga positioner på ICA – det finns helt enkelt inget glastak att slå emot om man vill ta större ansvar. Ilana lyfter också att värdeorden enkelhet, engagemang och entreprenörskap präglar hela arbetsplatsen. En förutsättning för det fortsatta inkluderingsarbetet, menar Maria Lundberg.

– Det handlar om att ha en öppenhet i teamen, ta vara på varandras kompetenser och ha ett ledarskap som stöttar individer att utvecklas till sin fulla potential. När alla blir hjältar på jobbet ökar vi också inkluderingen och kan accelerera vår digitalisering, säger hon.

IT på ICA

IT och tech är en snabbt växande del av ICA Gruppen med cirka 1000 medarbetare. Enligt Academic Works/Kantar Sifos mätning 2020 ”Young Professional Attraction Index” inom IT ligger ICA på topp tio över de mest attraktiva arbetsgivarna. 

Läs mer om ICA Gruppen här 

Mer från ICA Gruppen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ICA Gruppen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?