1515
Annons

Biden varnar Iran efter flyganfall

USA:s president Joe Biden säger att flyganfallet mot Iranstödd milis i östra Syrien ska ses som en varning.

Ni kan inte agera ostraffat. Var försiktiga.

USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden.Foto:Evan Vucci

Iran begär i ett ovanligt utspel efter anfallet att de som attacker amerikanska mål i Irak ska identifieras.

Det amerikanska angreppet utfördes som en hämnd på raketattacker riktade mot amerikanska soldater i Irak, som Iranstödda grupper anklagats för att ligga bakom.

Iran har fördömt det amerikanska angreppet och sagt att det i praktiken innebär att terrorrörelsen IS stärks. Iran och Iranstödda grupper strider mot IS i den aktuella regionen.

Men i ett ovanligt utspel uppmanar Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif regeringen i Bagdad att identifiera de ”förövare” som ligger bakom raketattackerna mot amerikanska intressen i Irak.

”Den senaste tidens attacker och andra händelser . . . kan användas i syfte att störa Iraks och Irans relation och för att destabilisera (Iraks regering)”, säger Zarif i ett uttalande efter ett möte med sin irakiska motpart Fuad Hussein på lördagen.

22 milismedlemmar dödades i den amerikanska attacken, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet, som bevakar kriget från Storbritannien. Men enligt en företrädare för en irakisk milis med nära band till Iran dödades bara en person medan fyra skadades.

Flyganfallet skedde nära gränsen till Irak och längs en viktig transportlinje för vapen och andra varor liksom för militär personal.

En oviss arbetsmarknad väntar – neddragningar i korten

Mycket pekar på att arbetslösheten stiger nästa år. Varseltalen lyser ännu med sin frånvaro, men förra årets superefterfrågan på utvecklare och ingenjörer mattas nu av.

”Hösten har börjat mer avvaktande”, kommenterar Anders Achilles, grundare av rekryteringsbyrån Grooo. 

Erica Sundberg, affärsområdeschef på TRR. Anders Achilles är grundare av rekryteringsbyrån Grooo som riktar in sig på tekniksektorn.
Erica Sundberg, affärsområdeschef på TRR. Anders Achilles är grundare av rekryteringsbyrån Grooo som riktar in sig på tekniksektorn.Foto:Press.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera