1515

Biden sägs ställa upp i presidentracet

Joe Biden uppges ha tagit kontakt med några anhängare för att berätta att han ställer upp i presidentvalsracet i USA, och bett dem att hjälpa honom med att samla ihop pengar.

Det uppger en person med insyn i frågan till Wall Street Journal.

Foto:Nati Harnik

Biden siktar på att bli Demokraternas representant i presidentvalet. Men han sägs ha uttryckt oro för att han inte skulle lyckas få ihop de miljontals dollar som rivalerna Bernie Sanders och Beto O'Rourke skrapat ihop till sina kampanjer, skriver tidningen.

Joe Biden har offentligt antytt att han kan komma att ställa upp i racet. Men det börjar bli trångt i det demokratiska startfältet, där många känner sig manade att ta upp kampen om presidentposten mot republikanske Donald Trump nästa år.

Joe Biden har en fördel i att vara en populär etablerad politiker som suttit som vicepresident för Barack Obama. 96 procent kände till hans namn i en undersökning av Selzer & Co, som Fivethirtyeight.com rapporterar om. Det är bara Vermontaspiranten Bernie Sanders som är lika berömd i undersökningen, och de två är också hittills populärast bland potentiella demokratiska kandidater.

Han har också ett digert cv när det kommer till utrikespolitik, inte minst på grund av åren som vicepresident, då han såg över ett nedrustningsavtal med Ryssland och hade en rådgivande roll kring konflikterna i Irak och Afghanistan.

”Han har en enorm internationell erfarenhet. Han har en kunskap som faktiskt saknar motstycke när det handlar om vad som händer i världen.”

Så har exempelvis senatorn Dianne Feinstein beskrivit honom och hon har redan lovat att ge Biden sitt stöd om han ställer upp.

Det som möjligtvis talar emot Biden är han är 76 år gammal. Biden gjorde också ett försök att bli Demokraternas presidentkandidat inför valet 1988, men drog sig året innan ut, bland annat sedan det framkommit att han kopierat delar ur andra kända ledares tal, som exempelvis Robert F Kennedy, och att han kommit med missvisande information om sina akademiska meriter.

”Det kommer fler presidentkampanjer och jag kommer att vara där, längst fram”, sade Biden när han drog tillbaka sin kandidatur, enligt The New York Times.


Innehåll från Akademiska HusAnnons

A Working Lab – en katalysator för det mänskliga mötet

Pandemin har förändrat vår bild av den traditionella arbetsplatsen och i en allt mer digitaliserad värld går det att arbeta var som helst. Tack vare dessa faktorer, men även ett ökat fokus på delningsekonomi, har allt fler börjat intressera sig för co-working. A Working Lab är Akademiska Hus nationella koncept som erbjuder samverkan och kreativa mötesplatser i campusnära miljöer – med syfte att skapa möten mellan akademi och näringsliv.

När livet i sakta mak återgår till det mer normala börjar tankar på hur arbetet på ens vanliga kontor kommer se ut. Vilka friheter för distansarbete kommer att finnas? För många är mycket ovisst, men ett som är säkert är att det i dag drivs många initiativ för att skapa fysiska möten människor emellan. Akademiska Hus nationella koncept A Working Lab ett av dessa. 

– Vårt syfte är att skapa en plats för innovation och agera en katalysator för det mänskliga mötet. Hos oss samlas människor med olika referensramar som tillsammans kan byta erfarenheter med varandra för att nå insikter som kan leda till nya innovationer. I förlängningen handlar det om att stärka Sverige som kunskapsnation, säger Ulf Däversjö, direktör för innovation och hållbar utveckling Akademiska Hus. 

Rum för alla behov

 I dag finns A Working Lab på campus i Solna och Umeå samt vid Johanneberg Science Park på Chalmers i Göteborg. Vilken inriktning de olika co-workingmiljöerna har styrs mycket av sammanhang, partners och campus. A Working Lab i Göteborg var den första samverkansarenan som öppnade och ligger i ett av Sveriges starkaste kluster för samhällsbyggnad. Ebba Kullin är verksamhetsledare på platsen och hennes arbete handlar mycket om att agera en nod som för samman människor.

– Att befinna sig på ett kontor ska ge mer energi än vad det tar och det är vad vi försöker uppnå. I hela huset finns det massa olika rum och funktioner som vi hoppas ska ge inspiration och främja krockar mellan människor, säger Ebba Kullin.

Stor flexibilitet

 Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra i lokalerna. I Göteborg har man ett Makerspace som är en verkstad där innovationer kan skapas och testas med hjälp av modern teknik. Det finns även ett Learning Lab som är ett tjänsteerbjudande där man tillsammans kan utforska rummets betydelse för lärande och kreativitet.  

– Grundtesen är att man som medlem har tillgång till alla dessa gemensamma ytor. Man hyr in sig månadsvis och syr ihop ens medlemskap utifrån de behov man har. Du kan ha ett litet privat kontor eller flexplatser. Om du har en person som ska jobba på ett tidsbegränsat projekt kan du sedan enkelt addera personen till medlemskapet, säger Ulf Däversjö. 

En hållbar byggnad

 När byggnaden som rymmer A Working Lab i Göteborg byggdes var ambitionen att hållbarhet ska vara en del av husets DNA, med hjälp av såväl materialval som energieffektiv teknik. Men det handlar också om hur byggnaden nyttjas och för att kunna analysera det har en digital tvilling av byggnaden skapats.

– Tack vare den digitala tvillingen kan vi identifiera ytor med lite aktivitet och addera och testa nya sätt för bättre lokalutnyttjande baserat på användarinsikter. Vi vill också att fastigheten ska nyttjas fler timmar på dygnet och öppna upp den för spännande verksamheter som adderar ett värde till platsen. Vi vill vara så flexibla som möjligt, avslutar Ebba Kullin.

Läs mer om A Working Lab

Erbjudande

* Flexplatser, fasta platser och privata kontor

* Flexibla mötesrum och framtidens lärandemiljöer

* Fullservice: wifi, kaffe, skrivare mm. 

* Community, event, värdskap. 

* Ett medlemskap och tillgång till alla AWLs platser

* Smidig access med digitala nycklar

 

Mer från Akademiska Hus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akademiska Hus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?