Annons

Biden säger nej till kampanjmöten – ”mest ovanliga kampanjen i modern tid”

Demokraternas kandidat till det amerikanska presidentvalet i höst, Joe Biden, meddelar att han inte kommer att anordna några stora valmöten under coronapandemin.

Foto:Matt Slocum

”Jag kommer att följa läkarnas uppmaningar, vilka inte bara gäller mig utan hela landet, och det betyder att jag inte kommer att hålla några valmöten”, sade den 77-årige förre vicepresidenten vid en presskonferens i sin hemstat Delaware.

Det budskapet står i stark kontrast till president Donald Trump, som drog i gång sin valkampanj genom att tala inför några tusan anhängare i Tulsa i Oklahoma för knappt två veckor sedan.

”Det här är den mest ovanliga kampanjen i modern tid”, påpekade Biden och passade på att förstärka sin kritik mot Trumps hantering av pandemin.

Biden anser att presidenten har svikit det amerikanska folket och kastat in handduken i kampen mot covid-19.

Om Biden undviker folksamlingar under hela valkampanjen fram till valdagen den 3 november vore det ett historiskt drag för en modern amerikansk presidentkandidat. Han har dock inte specificerat ifall hans beslut att undvika valmöten kan komma att ändras om virussituationen förbättras.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?