1515

Biden ryter till mot Trump: "Förkastligt"

USA:s president Donald Trump får skarp kritik av Demokraternas tilltänkte presidentkandidat Joe Biden för att ha nämnt George Floyds namn när han talade om landets goda ekonomi, rapporterar amerikanska medier.

Joe Biden.
Joe Biden.Foto:Steve Helber

”Förhoppningsvis tittar George ner på oss och säger att det här är något riktigt bra för vårt land. Det är en bra dag för honom och för oss alla”, sade Trump vid en presskonferens i Vita husets trädgård på fredagen, med hänvisning till nysläppta positiva amerikanska arbetslöshetssiffror.

Tvärtemot vad analytikerna hade förväntat sig ökade antalet sysselsatta i landet med 2,5 miljoner personer i maj.

Samtidigt fortsätter demonstrationer mot rasism och polisvåld i flera städer i USA, elva dagar efter det att George Floyd, som var svart, dödades vid ett polisingripande i Minneapolis. Biden är kritisk till att Trump utnyttjar hans namn, och ilskan och vreden som Floyds död har väckt, för ett eget politiskt syfte.

”George Floyds sista ord, ”Jag kan inte andas, jag kan inte andas”, har ekat över hela nationen, ja runt hela världen. Att presidenten försöker lägga ord i munnen på George Floyd är helt enkelt förkastligt”, säger Joe Biden.

Biden kom med sina kommentarer om sin blivande presidentrival i samband med ett tal inför en liten publik vid Delaware State University i sin hemstat, rapporterar NBC News.

”Faktumet att han sa så, samtidigt som arbetslösheten steg för svarta och latinamerikaner – för unga svarta sköt arbetslösheten i höjden – säger allt om den mannen och vad han verkligen bryr sig om”, säger Biden.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?