1515
Annons

Biden om Trumps samtal: ”Solklar korruption”

Presidentaspiranten Joe Biden kräver att Donald Trump offentliggör utskrifter av det omdiskuterade telefonsamtal USA:s president haft med sin ukrainske kollega Volodymyr Zelenskyj.

”(Det) finns i sanning ingen botten för president Trumps villighet att missbruka sin makt och förnedra vårt land”, säger Biden i ett uttalande.

Foto:AP

Joe Biden har hamnat i centrum för den senaste Trumpskandalen. Men fram till fredagskvällen höll Biden, vicepresident under Barack Obama och nu i täten i kampen om att bli Demokraternas presidentkandidat i USA 2020, låg profil i frågan.

Nu följer han många av sina framträdande partikamrater och går till angrepp mot Trumps agerande.

”Om de här rapporterna är sanna finns det i sanning ingen botten för president Trumps villighet att missbruka sin makt och förnedra vårt land. Det här beteendet är särskilt avskyvärt för att det utnyttjar vårt lands utrikespolitik och underminerar vår nationella säkerhet för politiska ändamål”, säger Biden i det skriftliga uttalandet, som fortsätter:

”Det (samtalet) visar att han har använt USA:s makt och resurser för att pressa en suverän stat — en allierad som är under direkt angrepp av Ryssland — pressa Ukraina att undertrycka lag och ordning för explicita förhoppningar att få politiska förmåner.”

Under det beskrivna telefonsamtal som skandalen kretsar kring ska Trump ha bett den då nyvalde Zelenskyj att utreda korruptionsrykten kring Joe Bidens son Hunter, som har suttit i styrelsen för ett ukrainskt gasbolag. Utredningen ska ha varit ett krav för fortsatt militärt stöd från USA till Ukraina.

Biden kräver nu att Trump släpper utskrifter av samtalet, så att USA:s befolkning kan göra egna bedömningar av innehållet.

”Så solklar korruption skadar våra institutioner som försvagas när de används som verktyg för personliga politiska vendettor”, säger han.

Möte i New York

Trump skrev under fredagen på Twitter att ”Inget av det som sades var fel, det var klockrent”, utan att ge någon bakgrund om samtalet.

På en presskonferens med Australiens premiärminister Scott Morrison i Vita huset svarade Trump enligt The Hill på en direkt fråga om uppgifterna om samtalet stämmer:

- Det spelar ingen roll vad vi diskuterade, men någon borde titta närmare på Joe Bidens uttalande.

Trumps advokat, förre New York-borgmästaren Rudy Giuliani, bekräftar dock delvis samtalets karaktär.

Trump och Zelenskyj ska på onsdag mötas i samband med öppnandet av FN:s generalförsamling i New York. En amerikansk regeringstjänsteman säger till nyhetsbyrån AFP att mötet ska fokusera på ”den otroliga energi och framgång president Zelenskyj har haft i sina ansträngningar att implementera antikorruptionsåtgärder”.

Innehåll från JungheinrichAnnons

Jungheinrich bidrar till den cirkulära ekonomin – med klimatsmarta truckar

Leasingperioden på en truck är normalt 5-7 år. Jungheinrich:s två fabriker för rekonditionering säkerställer att livslängden för en truck fördubblas vilket är en vinst för såväl miljö som plånbok.

Ledande intralogistikleverantören Jungheinrich startade upp sin unika, industriella rekonditioneringsverksamhet 2006. Idag renoveras ungefär 7 000 truckar om året i fabrikerna i Dresden, Tyskland och Ploiesti, Rumänien.

– Vi är ensamma i branschen om att ha dedikerade fabriker för begagnade truckar. Det har verkligen varit en framgångssaga, berättar Jacob Trevett, Sales Director Rental & Used, på Jungheinrich.

Betydligt skonsammare för miljön

Rekonditioneringsprocessen utförs i sex steg enligt en standardiserad metod där man demonterar trucken, byter ut slitna komponenter, bygger ihop och lackerar om trucken. Varje steg genomgår dessutom rigorösa kvalitetskontroller. Resultatet är en begagnad truck med i princip samma prestanda som en ny – men betydligt skonsammare för miljön.

– Vi siktar på att bli en CO2-neutral verksamhet. Med rekonditionering av begagnade truckar bidrar vi till en cirkulär ekonomi och sparar därmed stora mängder koldioxid, om man jämför med nyproduktion. Och man får i princip en ny truck, berättar Jacob Trevett.

Här kan du se hur en rekonditionering går till 

Samma garanti som en nyproducerad truck

Ytterligare en stor fördel med att hyra eller köpa en begagnad truck är kostnaden, som blir upp till 30 procent lägre än vid nyproduktion – och garantin är alltid densamma, understryker Jacob Trevett.

– Användaren får exakt samma trygghet som vid köp av en ny truck, både när det gäller kvaliteten och villkoren. Vi erbjuder fullservice och 12 månaders garanti. 

94 procent återanvänds

Tack vare storskalig rekonditionering av truckar återanvänds idag 94 procent av truckarna. 

– Vi betraktar en rekonditionerad truck som en ny – fast till ett lägre pris, avslutar Jacob Trevett.

Läs mer här 

Om Jungheinrich 

Jungheinrich är en av världens ledande leverantörer inom intralogistik, med ett omfattande produktsortiment inom materialhantering, automatiserade system och intralogistiktjänster. Jungheinrich erbjuder allt från en enstaka truck till stora nyckelfärdiga lager. Jungheinrich är expert på kundanpassade intralogistiklösningar i linje med konceptet Industry 4.0.

 

Mer från Jungheinrich

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Jungheinrich och ej en artikel av Dagens industri

Ytterligare krav på tvångssålde finansmannen hos Kronofogden

Finansmannen och investeraren Lage Jonason har miljonskulder till affärsmannen Erik Åfors som ligger hos Kronofogden kan Di avslöja. Erik Åfors, styrelseledamot och en av de största ägarna i konsultbolaget Ework, kräver samtidigt flera miljoner från detaljhandelskedjan Indiska magasinet, vars vd och ägare Karin Lindahl är dotter till Lage Jonason.

Foto:Di
Finansmannen och investeraren Lage Jonason och detaljhandelskedjan Indiska har miljonskulder hos Kronofogden.
Finansmannen och investeraren Lage Jonason och detaljhandelskedjan Indiska har miljonskulder hos Kronofogden.Foto:Daniel Månsson; Di

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera