Annons

Biden offentliggör första ministrarna på tisdag

President Donald Trump vägrar fortfarande att kasta in handduken. Men på tisdag ska namnen på de första ministrarna i valvinnaren Joe Bidens kommande regering offentliggöras, säger Ron Klain, blivande stabschef i Vita huset.

Joe Biden.
Joe Biden.Foto:Carolyn Kaster

”Ni kommer att se de första valen till regeringen denna tisdag”, säger han i en intervju med tv-bolaget ABC:s program This Week.

Klain vill inte berätta vilka ministerposter som först ska offentliggöras, eller nämna några namn utan alla måste vänta tills Biden själv klargör det på tisdag.

Trots alla juridiska krumbukter och överklaganden som republikanen Trump satt in är planen att demokraten Biden ska tillträda som USA:s 46:e president den 20 januari.

Biden sade i förra veckan att han ska bilda en regering som återspeglar den mångfald som finns i landet och inom det egna partiet.

Han sade också att han redan har namnet klart för finansministerposten.

I spekulationerna om vem som ska ta över finansdepartementet ingår bland andra Janet Yellen, Sarah Bloom Raskin och Lael Brainard som alla har haft eller just nu innehar höga poster i landets centralbank (Fed).

Trump fortsätter att envist hävda valfusk, och fortfarande utan att presentera bevis. Han utmanar valresultatet genom domstolsprocesser och påtryckningar mot partikamrater i flera av de delstater han förlorade vid valet den 3 november.

Ron Klain säger att presidenten förkastat demokratin och kommer med grundlösa och mycket problematiska beskyllningar som har förkastats i 34 valkretsar hittills.

”Det är frätande, det är skadligt, men . . det kommer att inte att förändra utgången av det som händer här klockan 12.00 den 20 januari: Joe Biden kommer att bli USA:s nästa president”, säger Klain.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?