1515

Biden kopplar greppet om presidentposten

NEW YORK. 

Joe Biden kommer allt närmare att utropas till segrare i presidentvalet, efter en stark upphämtning i rösträkningen i de avgörande delstaterna.  

Men efter Trump-kampanjens stämningsansökningar mobiliserar båda sidor nu sina juridiska team för ett avgörande i domstolarna.

Foto:Agaton Strom

Under torsdagsförmiddagen lokal tid såg det fortsatt ut som att USA står inför ett maktskifte. 

Joe Biden kopplade ett grepp om presidentposten redan under onsdagen efter att ha utropats som segrare i Wisconsin och Michigan. Vissa medier, som nyhetsbyrån AP, gav honom även segern i Arizona, trots att bara 86 procent av rösterna räknats där. För fyra år sedan vann Donald Trump alla dessa delstater.

Demokraternas kandidat fortsatte dessutom att knappa in på den sittande presidentens ledning i Pennsylvania i takt med att post- och förtidsrösterna räknats, och var nästan i kapp i Georgia när 60.000 röster återstod att räkna.

Vinner Joe Biden Pennsylvania skulle saken vara klar. Gör han inte det kan han fortfarande nå de 270 elektorsröster som krävs genom att ta hem Arizona, där han leder med 2 procentenheter, samt Nevada eller Georgia.

På torsdagsförmiddagen ledde Joe Biden med 0,6 procentenheter i Nevada, som Hillary Clinton vann 2016, när 86 procent av rösterna var räknade, enligt New York Times. Men enligt delstatsföreträdare utgjorde post- och förtidsröster en stor andel av de återstående rösterna, där demokraten överlag har gått starkt. 

 

 

Joe Biden verkar också bli allt mer segerviss.

”Jag är inte här för att utropa mig till segrare utan för att rapportera att vi tror att vi kommer vinna när rösträkningen är avslutad”, sa demokraten under ett framträdande i Wilmington på onsdagseftermiddagen.

Presidenten gör dock sitt bästa för att streta emot det som allt mer liknar en valförlust. Under onsdagen skrev Donald Trump ett antal inlägg på Twitter om påstått valfusk och felaktigheter i rösträkningsprocessen, vilket föranlett Twitter att markera flera av dem som ”missledande”. 

”Avbryt rösträkningen!” skrev han vid flera tillfällen.

Hans kampanj skickade ut e-post till alla anhängare med rubriken ”Demokraterna planerar att stjäla valet”, med uppmaningar om att bidra med pengar till den juridiska process som nu sannolikt väntar. 

För Trump-kampanjen skickade på onsdagen in stämningsansökningar till både Michigan, Pennsylvania och Georgia med krav på att rösträkningen ska avbrytas på grund av valfusk. På torsdagen väntades även en liknande process mot Nevada. I Wisconsin, där Joe Biden utropats till segrare med en marginal på 0,6 procentenheter, har man krävt en omräkning av rösterna. 

Rösterna i Wisconsin räknades om även för fyra år sedan. Den gången gav omräkningen bara en skillnad på mindre än 200 röster jämfört med originalresultatet. Joe Biden leder i dagsläget delstaten med cirka 20.000 röster. 

Även Biden-kampanjen mobiliserar nu sina juridiska team i de berörda delstaterna och har dessutom startat ”Biden Fight Fund”, för att ha tillräckliga ekonomiska medel för att ta kampen i domstolarna.

 


Innehåll från LogitechAnnons

Sätt standarden för en hybrid arbetsplats – med rätt verktyg

Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics.
Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics.

Definitionen av vår arbetsplats har förändrats, och i och med det ställs nya krav på företag och deras medarbetare.  För att skapa en välmående arbetsplats till sina anställda, som oavsett var man befinner sig, leder till hög prestation, god kommunikationsförmåga och kreativitet, krävs bra verktyg. De här verktygen tillhandahåller Logitech. 

När pandemin plötsligt slog till och arbetet flyttades hem fick företag och medarbetare snabbt anpassa sig till en ny vardag. En vardag som även efter pandemin lär fortsätta . Med den vardagen krävs optimala lösningar och verktyg för ett fortsatt effektivt arbetsflöde. 

Logitech har ända sedan 1981 tillgodosett företag och privatpersoner med verktyg för en bättre upplevelse i en digital värld och är i dag kända för deras breda sortiment av kringutrustning som tangentbord, mikrofoner, webbkameror och datormöss. 

– När pandemin slog till märkte vi ett drastisk ökat behov av våra produkter, man ville skapa en bra arbetsplats på hemmaplan vilket bland annat innebär en bra webbkamera och mikrofon för sina videomöten, säger Christan Ahlberg, Head of Logitech Nordics. 

Lösningar för alla arbetsplatser

Logitech analyserar och undersöker ständigt dagens och framtidens behov för att därefter utveckla produkter som möter de behoven. Oavsett om man jobbar på kontor eller hemma, med något som ständigt kräver kommunikation med kollegor eller som kräver fokus och kreativitet finns verktygen hos Logitech. 

 – I framtiden lär fler ha en hybrid arbetsplats där hemmakontoret är den primära arbetsplatsen och kontorets syfte kommer främja det sociala mötet, och det kan vara ett kontor utan avsedda skrivbordsplatser. Här är det en fördel med våra trådlösa tangentbord, mikrofoner eller webbkameror som man enkelt kopplar till en dator eller skärm. Dessutom är de lätta att bära med sig, plocka undan och förvara, även en fördel om man jobbar med en liten yta på hemmaplan, säger Christan Ahlberg och fortsätter:

– Håller man i mycket videokonferenser eller liknande har vi även verktygen för att hålla en konferens i hög kvalité med verktyg som är lätta att koppla in och komma igång med. Verktyg som både är anpassade för styrelserummet och hemmakontoret. Jag tror vi alla varit med om det där lite styltiga videomötet när en mikrofon inte startar eller med en dålig och oskarp bild, något som drar ner kvalitén rejält. 

För en bättre hälsa

Vi människor är sociala varelser och behöver mötas. Företag måste därför tillgodose sin personal med både en yta för spontana fysiska möten men även verktyg för att enkelt kunna utbyta information och kommunicera digitalt. En omställning som även sker på Logitechs egna kontor där man nu skapar samlingsytor för personalen samtidigt som man ser till att de har allt de behöver för att jobba effektivt på hemmaplan. 

– En annan viktig faktor är personalens fysiska hälsa. Sitter man hemma krummad över en laptop kommer det efter en tid innebära slitage på nacke, rygg och handleder. Därför har vi kringutrustning med stort fokus på ergonomi där ett tangentbord eller en mus ser till att händer, handleder och underarmar hamnar i en mer naturlig position och på så sätt avlastar överkroppen, avslutar Christian Ahlberg. 

Om Logitech

Logitech är ett schweiziskt företag som fokuserar på innovation och kvalitet. Vi designar produkter och upplevelser för att underlätta människors vardag. Logitech grundades 1981 i Lausanne, Schweiz. Logitech, Logitech G, ASTRO Gaming, Ultimate Ears, Jaybird, Blue Microphones och Streamlabs är alla varumärken som är en del av Logitech.

Läs mer på logitech.com/sv  

 

Mer från Logitech

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Logitech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?