Annons

Biden har säkrat presidentkandidaturen

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden har fått tillräckligt många delegater för att formellt säkra sin position som Demokraternas kandidat i presidentvalet i USA i november.

Joe Biden.
Joe Biden.

Minst 1.991 delegater krävs för att säkra presidentkandidaturen. Biden tog sig över den tröskeln sent på fredagen då resultaten stod klara efter de senaste primärvalen i sju delstater, samt huvudstaden Washington DC.

Biden har varit Demokraternas tilltänkte kandidat sedan hans rival, Vermontsenatorn Bernie Sanders, kastade in handduken den 8 april. Som mest konkurrerade över 20 politiker om att få ställa upp mot Donald Trump i höst.

”Det har varit en ära att kämpa sida vid sida med några av de mest begåvade kandidaterna som någonsin ställt upp för Demokraterna, och jag är stolt över att kunna säga att vi går till val som ett enat parti”, sade Biden på fredagen.

Biden var vicepresident under Barack Obama. Han har lovat att välja en kvinna som sin vicepresidentkandidat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?