1515
Annons

BHG:s resultat starkare än väntat

E-handlaren BHG Group redovisar ett rörelseresultat på 157 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2021. Analytikerna hade i snitt väntat sig 135 miljoner, enligt Infront.

Adam Schatz, vd för BHG Group.
Adam Schatz, vd för BHG Group.Foto:BHG Group.

Den justerade ebitda-resultatet uppgick till 276 miljoner kronor, mot väntade 244 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 3.487 miljoner kronor, mot väntade 3.085 miljoner. Den organiska tillväxten uppgick till 1,8 procent.

BHG BHG +2,27% Dagens utveckling Groups organiska tillväxt i det fjärde kvartalet uppgick till 1,8 procent.

”Den organiska tillväxten för gruppen påverkades av höga jämförelsetal och en totalmarknad som krympte under kvartalet. En positiv organisk tillväxt i kvartalet möjliggjordes trots detta tack vare stark försäljning under Black Weekperioden, under vilken BHG tydligt sköt fram positionerna”, skriver bolaget i sin rapport.

Omsättningen inom DIY-segmentet ökade organiskt med 2,3 procent i kvartalet.

”De svenska verksamheterna levererade på en hög nivå, samtidigt som de övriga nordiska enheterna mötte tuffare jämförelsetal; en bild som i mycket liknade utvecklingen i både det andra och tredje kvartalet”, skriver BHG.

Heminredningssegmentets organiska tillväxt blev 1,0 procent. Tillväxten i kvartalet drevs enligt bolaget i hög grad av försäljning till kunder på den europeiska kontinenten, framförallt genom Nordic Nest och Furniture1.


Smart Wires minskar förlusten

Det amerikanska elnätsteknologibolaget Smart Wires, vars depåbevis handlas på Nasdaq First North i Stockholm, redovisar ett justerat ebitda-resultat på -8,3 miljoner dollar för det fjärde kvartalet 2021 (-15,3).

Nettoresultatet låg på -17,1 miljoner dollar (-16,9).

Intäkterna i kvartalet uppgick till 19,2 miljoner dollar (8,3) och är i linje med den preliminära intäktssiffra som bolaget tidigare meddelat.

För helåret 2022 spår Smart Wires intäkter i intervallet 65-70 miljoner dollar, en upprepning av den prognos som lämnades i februari. Helåret 2021 summerades intäkterna till 47,5 miljoner dollar.

Orderingången väntas hamna i intervallet 100-120 miljoner dollar under 2022. För det justerade ebitda-resultatet ligger prognosen för 2022 på en förlust om 57-62 miljoner dollar, att jämföra med utfallet helåret 2021 på -50,5 miljoner dollar.

Smart Wires tillhandahåller produkter och lösningar som ger elnätsbolag möjlighet att ”trycka och dra” elektricitet i nätet, ett behov som enligt bolaget ökar i takt med utbyggnaden av förnybar elproduktion som ofta är decentraliserad.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?