Hoppa till innehållet

Annons

Betssons näst viktigaste marknad hotas

Nederländerna är spelbolaget Betssons näst viktigaste marknad. Drygt 300 miljoner kronor uppskattas vinsten vara från landet. Efter skärpta regler kan den däremot vara hotad, det skriver SvD.

Bild:TT

I slutet på maj skärpte de holländska myndigheterna reglerna för de utländska spelbolag som vänder sig till holländska kunder. För den svenska speljätten Betsson kan det innebära problem.  Den holländska spelmyndigheten kan nu döma ut böter till spelbolag som bryter mot reglerna.

Till SvD säger presschefen Pia Rosin att de nya rekommendationerna strider mot grundläggande EU-principer, att Betsson inte tänker göra några förändringar av sina erbjudanden och ser inte heller någon ökad risk för bolaget.

2014 köpte Betsson de holländska kasinona Kroon och Oranje för 100 miljoner euro. Intresseorganisationen Aktiespararna är oroade över utvecklingen i Nederländarna, och riskerna för bolaget. Sedan årsskiftet har Betssons aktie fallit med nästan 18 procent.

”Det är enkelt att luta sig mot EU-lagstiftning. Men om man inte uppfyller villkoren som myndigheterna önskar är det kanske inte orimligt att tänka sig att de kan påverka möjligheten att få en lokal licens”, säger Joacim Olsson, vd på Aktiespararna, till SvD.

Men presschefen Pia Rosin är ändå säker på att Betssons nederländska verksamhet är laglig.

”Att myndigheten nu, delvis frångår en tidigare överenskommelse tycker vi är problematiskt. Vi behöver inte göra några förändringar i vår verksamhet förrän det införts ett lokalt licenssystem som är förenligt med EU-lag”, säger hon till SvD.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera