1515

Betssons finanschef lämnar – går till Telenor

Betssons finanschef Kaaren Hilsen har beslutat att återvända till telekombranschen och kommer att tillträda rollen som vd för Telenor Sverige. Kaaren Hilsens uppsägningstid är sex månader och Betsson kommer omedelbart påbörja processen att rekrytera en ny finanschef.

Det framgår av ett pressmeddelande från bettingbolaget.

Telenor meddelar separat att förutom att Kaaren Hilsen alltså blir ny vd för Telenor Sweden, blir Petter Furberg ny vd för Telenor Norge och Morgen Karlsen Sørby blir tillförordnad chef för Skandinavien. 

Ändringarna sker då Berit Svendsen lämnar de två posterna vd Telenor Norge och chef Skandinavien. Styrelsen har försökt att hitta andra karriärmöjligheter för Berit Svendsen inom koncernen men hon har avböjt, skriver Telenor.

Petter Furberg började inom Telenorgruppen 1998 och har haft flera chefsposter inom koncernens dotterbolag ibland annat Myanmar, Bangladesh och Thailand. Han är för närvarande chef för tillväxtmarknader i Asien och sitter redan i ledningsgruppen för Telenor.

Kaaren Hilsen har också jobbat inom Telenor på olika ledande befattningar och var fram till 2017 finanschef för Telenor Sverige. Hon lämnade sedan för Betsson BETS B -0,58% Dagens utveckling men återvänder alltså. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?