1515
Annons

Betssons finanschef lämnar – går till Telenor

Betssons finanschef Kaaren Hilsen har beslutat att återvända till telekombranschen och kommer att tillträda rollen som vd för Telenor Sverige. Kaaren Hilsens uppsägningstid är sex månader och Betsson kommer omedelbart påbörja processen att rekrytera en ny finanschef.

Det framgår av ett pressmeddelande från bettingbolaget.

Telenor meddelar separat att förutom att Kaaren Hilsen alltså blir ny vd för Telenor Sweden, blir Petter Furberg ny vd för Telenor Norge och Morgen Karlsen Sørby blir tillförordnad chef för Skandinavien. 

Ändringarna sker då Berit Svendsen lämnar de två posterna vd Telenor Norge och chef Skandinavien. Styrelsen har försökt att hitta andra karriärmöjligheter för Berit Svendsen inom koncernen men hon har avböjt, skriver Telenor.

Petter Furberg började inom Telenorgruppen 1998 och har haft flera chefsposter inom koncernens dotterbolag ibland annat Myanmar, Bangladesh och Thailand. Han är för närvarande chef för tillväxtmarknader i Asien och sitter redan i ledningsgruppen för Telenor.

Kaaren Hilsen har också jobbat inom Telenor på olika ledande befattningar och var fram till 2017 finanschef för Telenor Sverige. Hon lämnade sedan för Betsson BETS B +1,17% Dagens utveckling men återvänder alltså. 

Tandborstmiljardärerna tankar aktier efter nedgångarna

Med vinsterna från munhygienbolaget Tepe har familjen Eklund seglat upp som en tung investerare på börsen. Efter årets kursfall har de börjat köpa aktier de senaste månaderna.

”Nu går det att räkna på kvalitetsbolag igen, utan att bli yr i huvudet”, säger Joel Eklund som ansvarar för investeringarna.

Joel Eklund är styrelseordförande i Tepe och ansvarig för ägarfamiljens investeringar.
Joel Eklund är styrelseordförande i Tepe och ansvarig för ägarfamiljens investeringar.Foto:Emil Malmborg

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera