Annons

Betsson: Domstolsbeslutet har ingen påverkan

Beslutet i den nederländska domstolen påverkar inte Betssons verksamhet i landet överhuvudtaget. Det säger bolagets kommunikationschef Pia Rosin till Finwire. 

Domstolen har enligt branschsajten EGR dömt till nackdel för Betsson efter att bolaget hävdat att en ny policy från landets spelmyndighet, KSA, är olaglig. Det svenska bettingbolaget ville få ett stopp för de nya reglerna som aviserades i juni. 

Pia Rosin säger att bolaget försökte få ett föreläggande för KSA att inte tillämpa en lag som är oförenlig med EU-rätt. Domstolen fann enligt Rosin att bolaget har en möjlig väg i en administrativ domstol, vilket betyder att "den lokala domstolen inte prövat frågan ".

"Situationen har alltså inte förändrats. Vi har nu sex veckor på oss att överklaga detta beslut om vi vill." 

"Det här är ett steg i en eventuellt lång process och det påverkar inte vår verksamhet alls, utan det är 'business as usual'", understryker hon. 

Bolaget har ännu inte bestämt sig för huruvida man kommer att överklaga beslutet eller inte. 

"Vi måste sätta oss in i domen, det finns olika beslut att ta och olika vägar att välja. Vi kommer inte göra något stressat. Vi har sex veckor på oss att överklaga om vi vill göra det." 

Kommer ni att gå ut med beslutet i ett pressmeddelande?

"Nej, det vore att missleda marknaden, att göra det mer betydelsefullt än vad det är", säger kommunikationschefen. 

De nya regler som KSA infört innebär att operatörerna begränsas i att rikta sig mot lokala spelare. Spelmyndigheten har också sagt att man utan förvarning kan utdöma böter till spelbolag som bryter mot reglerna, vilket enligt vissa bedömare kan få effekter när legala spellicenser ska tilldelas de närmsta åren.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?