ANNONS:
Till Di.se

Betsson-bossen: Vi letar ingen ny vd

Betssons styrelse har ingen pågående process för att rekrytera en ny vd till spelbolaget. Det uppgav Pontus Lindwall, som i september tog över vd-rollen när Ulrik Bengtsson fick sparken, när han på fredagen gästade Börsmorgon i Di TV.

Efter minde än ett och ett halvt år på jobbet fick Ulrik Bengtsson i början av september sparken som vd för spelbolaget Betsson. In klev dåvarande ordföranden Pontus Lindwall, som därmed blev vd för tredje gången.

Då uppgav Betsson att styrelsen hade inlett en process för att rekrytera en ny permanent vd till bolaget. Men när Pontus Lindwall på fredagen gästade Di TV:s program Börsmorgon, vilket innebär att han räknar med att sitta kvar under en längre period.

"Styrelsen har ingen pågående process för att ersätta mig, så jag har en hygglig horisont på det här", sa han.

Betsson har haft en mycket svag börsutveckling de senaste två åren och bara det senaste året har aktien backat drygt 30 procent, och Pontus Lindwall är inte nöjd.

"Jag är inte helt nöjd med hur bolaget har levererat sista tiden, och det finns mycket vi kan göra för att förbättra det, och det är det som vi håller på med nu", sa han i Di TV.

"Vi har en bra infrastruktur i bolaget, men vi har inte klarat av att växa lika fort som några av de mindre aktörerna på vissa marknader, och det är tråkigt, och det beror på olika saker som vi nu försöker förbättra", fortsatte han.

Pontus Lindwall kommenterade även förvärvet av brittiska Netplay tidigare i år som har fått en svag start.

"Där vidtar vi åtgärder just nu. Man ska också veta att det förvärvet inte var förväntat att vara någon raket när vi köpte det, utan det är en långsiktig investering där de sitter fast i långa avtal, som när vi väl kommer ur dem så kommer det att bli en annan typ av verksamhet. Sedan har det inte utvecklats bra i alla fall, men det är liksom ingen stor sak i vår totala portfölj", sa han.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies