Bert Karlsson vill sälja lägenheter på Kanarieöarna

Allt fler svenskar köper bostäder i Spanien. Nu planerar entreprenören Bert Karlsson att ge sig in den soliga fastighetsbranschen. Det rapporterar Expressen.

 

”Jag ska tillsammans med en halvspanjor starta mäkleri. Vi ska hjälpa svenskar med bostadsköp så de inte blir lurade”, säger Bert Karlsson till tidningen.

Bert Karlsson har nyligen själv köpt en lägenhet på Teneriffa. Den kommer att fungera som kontor för mäklarfirman.

”Sedan är tanken att vi ska ha hela Spanien. Jag har länge tänkt ha en sajt där alla som har lägenheter kan förmedla sin bostad”, säger Bert Karlsson till Expressen.

Att det finns en stor efterfrågan råder det inget tvivel om. De senaste tolv månaderna har svenskarna köpt 3.500 bostäder i Spanien. Det gör att Sverige hamnar på fjärde plats i den spanska husköparligan.

Bert Karlsson ser stora möjligheter att vinna de svenska köparnas förtroende.

”Det är många som blir lurade. Mig kan de lita på. Det är big business här nere och jag har fått tag i en person som är grym”, säger han.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?