Annons

Berenberg sänker Betsson

Betssons nuvarande värderingsmultiplar ser låga ut vid en första anblick. Justerat för bolagets stora exponering mot Turkiet och den stora lönsamhetspåverkan som den kommande svenska spelskatten väntas ha från 2019-2020 ser aktien mindre aptitlig ut.

Det framhåller Berenberg i den analys där rekommendationen för bettingbolagets aktie sänks till sälj (behåll) med ny riktkurs om 67 kronor (75), en rekommendation som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade kort om tidigare på onsdagen.

"Vi har uppdaterat våra estimat för att justera en överdrivet låg förväntan på bolagets marknadsföringskostnader i tidigare bedömningar, lägre marginaler än förväntat i Storbritannien och långsam utveckling i Turkiet", skriver Berenberg.

Turkiet står för 10 procent av omsättningen men investmentbanken påpekar att den bedömer att ebitda-bidraget från landet bedöms vara minst 20 procent.

Cirka 8 procent av Betsson BETS B -0,25% Dagens utveckling s omsättning kommer från Storbritannien där Netplay förvärvades tidigare i år. Den brittiska marknadsandelen är dock i "bästa fall" bara omkring en procent och segmentets marginaler har varit lägre än väntat.

"Bolagets konsolideringshistorik har hittills varit mixad", skriver Berenberg vidare och räknar framöver att Betsson endast kan väntas vara inblandat i mindre affärer trots en låg skuldsättning.

"Betsson är samtidigt en relativt liten spelare i branschen vilket begränsar möjligheten för en affär med storspelarna", skriver Berenberg.

Investmentbanken tror inte heller att Betsson är ett enkelt uppköpsmål.

"En köpare kan bli skrämd av exponeringen mot Turkiet och osäkerheten kring tajmingen av och innehållet i nederländska regleringsförändringar", skriver Berenberg.

Betsson backar nära 4 procent på onsdagsförmiddagen och har fallit drygt 20 procent under det senaste året.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera