1515
Annons

Benettonfamiljen vidtar åtgärder efter brokollapsen

Nu uttalar sig Benettonfamiljen för första gången sedan tre anställda på bolaget Atlantia sattes under husarrest efter brokollapsen förra året.

Foto:Federico Bernini

I augusti 2018 dog 43 människor efter att Morandibron i Genua rasade ihop. En utredning av bolaget Atlantia som ansvarade för driften av bron visar allvarliga säkerhetsbriser i deras arbete.

Benettons holdingbolag Edizione som äger 30 procent av Atlantia skriver, enligt Bloomberg, i ett uttalande att de ”inte kommer att tveka att vidta alla riktiga och nödvändiga åtgärder för att skydda trovärdigheten och ryktet för alla sina kontrollerade företag och dess aktieägare”.

Edizione valde däremot inte att specificera vilka dessa åtgärder är.

Tre personer har satts i husarrest för att de har förfalskat rapporter om säkerheten vid vissa motorvägsviadukter och för att ha gett felaktig information för att undvika kontroller av broar. Ytterligare sex personer har tillfälligt stängts av från jobbet och de misstänktas arbetsplatser har genomsökts av polisen.

Riksbanken andas osäkerhet – men att räntan höjs är det ingen tvekan om

Protokollet från Riksbankens senaste möte visar på tendenser till splittring, med Stefan Ingves som anförare för en mer hökaktig falang. Men mest av allt andas det osäkerhet. En viktig pusselbit blir utformningen av elprisstödet. 

Riksbankschef Stefan Ingves i samband med 100 punktershöjningen tidigare i september.
Riksbankschef Stefan Ingves i samband med 100 punktershöjningen tidigare i september.Foto:Tim Aro/TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera