1515

Benettonfamiljen vidtar åtgärder efter brokollapsen

Nu uttalar sig Benettonfamiljen för första gången sedan tre anställda på bolaget Atlantia sattes under husarrest efter brokollapsen förra året.

Foto:Federico Bernini

I augusti 2018 dog 43 människor efter att Morandibron i Genua rasade ihop. En utredning av bolaget Atlantia som ansvarade för driften av bron visar allvarliga säkerhetsbriser i deras arbete.

Benettons holdingbolag Edizione som äger 30 procent av Atlantia skriver, enligt Bloomberg, i ett uttalande att de ”inte kommer att tveka att vidta alla riktiga och nödvändiga åtgärder för att skydda trovärdigheten och ryktet för alla sina kontrollerade företag och dess aktieägare”.

Edizione valde däremot inte att specificera vilka dessa åtgärder är.

Tre personer har satts i husarrest för att de har förfalskat rapporter om säkerheten vid vissa motorvägsviadukter och för att ha gett felaktig information för att undvika kontroller av broar. Ytterligare sex personer har tillfälligt stängts av från jobbet och de misstänktas arbetsplatser har genomsökts av polisen.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?