ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Logistik och transport

Benettonfamiljen vidtar åtgärder efter brokollapsen

  • Foto: Federico Bernini

Nu uttalar sig Benettonfamiljen för första gången sedan tre anställda på bolaget Atlantia sattes under husarrest efter brokollapsen förra året.

I augusti 2018 dog 43 människor efter att Morandibron i Genua rasade ihop. En utredning av bolaget Atlantia som ansvarade för driften av bron visar allvarliga säkerhetsbriser i deras arbete.

Benettons holdingbolag Edizione som äger 30 procent av Atlantia skriver, enligt Bloomberg, i ett uttalande att de ”inte kommer att tveka att vidta alla riktiga och nödvändiga åtgärder för att skydda trovärdigheten och ryktet för alla sina kontrollerade företag och dess aktieägare”.

Edizione valde däremot inte att specificera vilka dessa åtgärder är.

Tre personer har satts i husarrest för att de har förfalskat rapporter om säkerheten vid vissa motorvägsviadukter och för att ha gett felaktig information för att undvika kontroller av broar. Ytterligare sex personer har tillfälligt stängts av från jobbet och de misstänktas arbetsplatser har genomsökts av polisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer