Di har tagit del av nya och ännu opublicerade siffror från Bemanningsföretagen. Och de visar att uppdragen och pengarna flödar in i en aldrig tidigare skådad omfattning.
"Det är en oerhört stark utveckling. Bemanningsföretagen är regulatorn på arbetsmarknaden och de som först känner av förändringar i konjunkturen. Och just nu går det för fullt i stort sett överallt", säger Ann-Kari Edenius, förbundsdirektör för Bemanningsföretagen.
Arbetsgivar- och branschorganisationen företräder 600 medlemsföretag inom personaluthyrning, omställning och rekrytering. Företagen står för lejonparten av omsättningen i bemanningsbranschen. Och efter en kraftig nedgång efter finanskrisen 2008 har pilarna bara pekat uppåt. 2016 slog branschen nytt rekord med en omsättning på 32 miljarder kronor. Men den noteringen är på väg att slås med råge. Andra kvartalet steg omsättningen med 11,6 procent, jämfört med samma period i fjol. Nya rekordnoteringen stannade på 7,8 miljarder kronor.
"Generellt speglar utvecklingen att det råder en stark högkonjunktur, med brist på kompetens och svårigheter att rekrytera över hela landet", säger Ann-Kari Edenius.
Det finns vissa geografiska variationer.
"Kontor, administration och it ökar mest i Stockholm, medan industri och tillverkning ökar kraftigt på flera andra håll, exempelvis Västsverige", säger Ann-Kari Edenius.
Vilka är då de senaste konjunktursignalerna?
"Vi ser inga tecken på avmattning, men historiskt vet vi att förändringar kan ske snabbt."
Hälso- och sjukvården är annars det klart största utropstecknet. Här växer uppdragen explosionsartat för bemanningsbranschen.
"Omsättningen ökade med 31 procent bara andra kvartalet. Det är exceptionellt och är ett tydligt tecken på att det råder akut brist på läkare och sjuksköterskor. Det gäller i stora delar av landet, men läget är allra värst i norra Sverige", säger Ann-Kari Edenius.
Och enligt Bemanningsföretagen är bemanningsföretagens intåg inom hälso- och sjukvården ingen tillfällig trend.
"Vården står inför samma skifte som industrin gjorde tidigare. Bemanningsföretagen får snabbt allt större betydelse. Och vårdkonsulter kan bli lika vanliga som it-konsulter framöver", säger Ann-Kari Edenius.
Enligt branschorganisationen är bemanningsföretagen också mycket framgångsrika med att hjälpa nyanlända in på arbetsmarknaden.
"Det finns massor av enkla jobb och denna högkonjunkturen är ett lysande tillfälle. Men här hämmas vi tyvärr av Arbetsförmedlingen. Vi är bland annat mycket kritiska mot att myndigheten slentrianmässigt skriver in nyanlända i sitt etableringsuppdrag", säger Ann-Kari Edenius, som vill att regeringen och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson agerar.
Hur då?
"De borde bland annat ge nya instruktioner till Arbetsförmedlingen som innebär att de kan ge stöd utan en massa administrativt krångel. Bemanningsföretagen är de riktiga arbetsförmedlarna men tyvärr hindras vi i dag ofta att utnyttja vår kompetens och nätverk. Det är väldigt olyckligt med tanke på hur oerhört viktigt uppdrag integrationen av de nyanlända är."