Annons

Belgisk oro för andra coronavåg – får träffa fem personer

I Belgien växer oron för en andra våg av covid-19 i landet. Från att ha haft runt 80 dagliga fall rapporterade i början av månaden, så har nära 300 nya fall av smittan rapporterats under de senaste dagarna. Den nordliga staden Antwerpen uppges vara särskilt drabbat.

Belgiens premiärminister Sophie Wilmes tillkännagav under måndagen nya åtgärder för att förhindra en fortsatt smittspridning i landet.

”Vi agerar återigen i dag för att få kontroll på situationen och för att förhindra en fullständig nedstängning”, sade Wilmes i samband med att åtgärderna presenterades.

Från och med onsdag kommer belgarna endast att tillåtas träffa fem personer utanför familjen, en minskning från den tidigare gränsen på 15 personer. Utöver detta ”förespråkas starkt” hemarbete för de som har möjlighet.

Gränsen för folksamlingar både inomhus och utomhus kommer även att sänkas – det maximala antalet kommer från och med onsdagen att vara 100 respektive 200.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?