ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Belgiens snabbaste brevduva såld för 13 miljoner kronor

En långdistansstjärna har bytt stall och övergångssumman blev rekordhög – 1,25 miljoner euro, motsvarande 13 miljoner kronor. Det handlar om Belgiens snabbaste brevduva som sålts på nätauktion, rapporterar belgiska medier.

Det var väntat att duvan Armando skulle slå det tidigare prisrekordet för en duva, 376 000 euro, men inte med så stor marginal. Han ropades in av en kinesisk köpare. Intressen för brevduvesporten är på uppgång i Asien, vilket har drivit upp priserna.

Tävlingar med brevduvor har lång tradition i Belgien, Storbritannien, norra Frankrike och Nederländerna, även om intresset har mattats av på senare år. Armando är en av många fåglar som sålts av den ansedde duvuppfödaren Joel Verschoot på nätauktion de senaste veckorna. Totalt har han sålt 178 duvor till ett sammanlagt värde av motsvarade 20 miljoner kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer