1515
Annons

Bekräftat: Republikanerna petar tung Trumpmotståndare

Republikanerna petar Liz Cheney från gruppen av partiets ledare i representanthuset.

Foto:J. Scott Applewhite

Som Di rapporterat i veckan hängde Liz Cheney, som representerar Wyoming för Republikanerna, löst i sin roll som en av topparna i Representanthuset. Bakom kollegornas missnöje finns hennes kritik mot den förre presidenten Donald Trump. Hon har kritiserat hans felaktiga anklagelser om att fusk ska ha kostat honom valet i november samt hans roll i stormningen av kongressen den 6 januari.

Resultatet i onsdagens republikanska omröstning understryker att partiet inte kommer att tolerera oenighet med Trump, vars aktiva stöd många argumenterar är nödvändigt för partiet att få majoritet i representanthuset i mellanårsvalen 2022, skriver Washington Post.

Liz Cheney, som är dotter till förre vicepresidenten Dick Cheney, har förklarat att hennes ståndpunkt är principiell och att Trumps ståndpunkt är en attack på demokratin och skadlig för Republikanerna.

Onsdagens omröstning kan ses som en eskalering i konflikten mellan de Republikaner som vill lämna Trump-åren bakom sig och de som är lojala med expresidenten.

Tilltagande demonstrationer i Iran minskar chansen för kärnavtal

HONGKONG. Demonstrationerna mot den ultrakonservativa regeringen i Iran ökar, och likaså risken för att ännu fler människor ska mista sina liv. 

Samtidigt minskar möjligheterna för att USA och Iran ska nå ett avtal om kärnenergi.

Demonstrationer hålls runt om i Iran mot den ultrakonservativa regeringen ledd av Ebrahim Raisi.
Demonstrationer hålls runt om i Iran mot den ultrakonservativa regeringen ledd av Ebrahim Raisi.Foto:Vahid Salemi; Privatperson/TT/AP

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera