1515

Bayn Europe köper Koppers Candy Sweden

Bayn Europe förvärvar Koppers Candy Sweden, som är underleverantör till nyligen förvärvade Tweek.

Bayn köper Koppers för en kontant köpeskilling om 847.000 dollar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Koppers är ett svenskt foodtech-bolag som tillverkar funktionellt och sockerreducerat godis åt bland annat Bayns nyligen förvärvade varumärke Tweek. 

”Transaktionen innebär att Bayn-gruppen effektiviserar R&D-processen avsevärt och säkrar kontroll och tillgång till hela värdekedjan. Förvärvet stärker koncernens marginaler genom betydande kostnadsbesparingar för inköp och tillverkning av dess godisprodukter”, skriver Bayn i pressmeddelandet.

Koppers har prognostiserade nettointäkter och ebitda för kommande 12 månader på 23 miljoner respektive 1,2 miljoner kronor.

Säljaren är Kopper's Candy som drivs av en entreprenörsfamilj från USA, som bland annat äger e-handelsbutiken http://www.nuts.com och tillverkningsanläggningar för choklad. 

I samband med transaktionens genomförande kommer avtal om kontraktstillverkning för Kopper's Candy och möjlig distribution av koncernens varumärken i USA att tecknas, heter det.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?