1515

Bayn Europa har genomfört en riktad emission på 5,1 miljoner

Bayn Europe, som utvecklar sockerersättningslösningar, har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 5,1 miljoner kronor. Emissionen riktades till en begränsad krets institutionella och privata investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen var 1,10 kronor per aktie. Det motsvarar ett pris i paritet med den genomsnittliga stängningskursen de femtio senaste handelsdagarna, uppger Bayn Europe.

Stängningskursen måndagen den 16 oktober var 1,29 kronor.

Nyemissionen tecknades bland annat av IKC Fonder med 1,5 miljoner kronor och Tellus Fonder med 0,5 miljoner kronor. Resterande belopp tecknades av ett antal privatpersoner.

Transaktionskostnaderna var cirka 15.000 kronor.

"Syftet med emissionen och skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att säkra finansieringen för den löpande verksamheten på ett fördelaktigt sätt. Styrelsens bedömning är att den riktade emissionen genomförts på fördelaktiga villkor, på kort tid samt till en lägre kostnad än om erbjudandet hade riktat sig till samtliga ägare", heter det.

Nyemissionen innebär en aktieutspädning om cirka 20,6 procent i förhållande till det totala antalet aktier efter emissionen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?