ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Baylan tonar ned konkurshot – M kritiska: ”Lägg korten på bordet”

  • Näringsminister Ibrahim Baylan tonar ned Postnords konkurskris, något som Lars Hjälmered (M) ifrågasätter.

I en hittills okänd rapport som Dagens Nyheter tagit del av, visar det sig att Postnords ekonomiska problem är större än vad som tidigare framkommit. Något som tonas ned av näringsminister Ibrahim Baylan – men ifrågasätts av Moderaterna. 

En avgörande slutsats i konsultrapporten, som beställts av den svenska och danska staten, är att Postnord kommer behöva någon typ av statssubventioner när brevverksamheten rasar, annars hotar konkurs. 

Men näringsminister Ibrahim Baylan säger i en intervju i Sveriges Radio att läget inte alls är akut. 

”Men jag tror att alla förstår att med den här väldigt snabba digitaliseringen, så innebär det naturligtvis också att Postnord måste förändras när brevmängderna minskar samtidigt som paketmängderna ökar”, säger Ibrahim Baylan i intervjun.

Under hösten 2017 sköt svenska och danska staten till sammanlagt 2,2 miljarder kronor för att lösa den ekonomiska krisen. Men enligt näringsministern är det inte i nuläget aktuellt att skjuta till ytterligare medel. 

Moderaterna är kritiska till hur Postnord skötts och ifrågasätter om regeringen har kontroll. 

”Jag förväntar mig att näringsminister Ibrahim Baylan lägger korten på bordet: stämmer det att det är så här illa och att man tänker skjuta till extra resurser?, säger Lars Hjälmered (M) till Dagens Nyheter. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer