Baylan tonar ned konkurshot – M kritiska: ”Lägg korten på bordet”

I en hittills okänd rapport som Dagens Nyheter tagit del av, visar det sig att Postnords ekonomiska problem är större än vad som tidigare framkommit. Något som tonas ned av näringsminister Ibrahim Baylan – men ifrågasätts av Moderaterna. 

Näringsminister Ibrahim Baylan tonar ned Postnords konkurskris, något som Lars Hjälmered (M) ifrågasätter.
Näringsminister Ibrahim Baylan tonar ned Postnords konkurskris, något som Lars Hjälmered (M) ifrågasätter.

En avgörande slutsats i konsultrapporten, som beställts av den svenska och danska staten, är att Postnord kommer behöva någon typ av statssubventioner när brevverksamheten rasar, annars hotar konkurs. 

Men näringsminister Ibrahim Baylan säger i en intervju i Sveriges Radio att läget inte alls är akut. 

”Men jag tror att alla förstår att med den här väldigt snabba digitaliseringen, så innebär det naturligtvis också att Postnord måste förändras när brevmängderna minskar samtidigt som paketmängderna ökar”, säger Ibrahim Baylan i intervjun.

Under hösten 2017 sköt svenska och danska staten till sammanlagt 2,2 miljarder kronor för att lösa den ekonomiska krisen. Men enligt näringsministern är det inte i nuläget aktuellt att skjuta till ytterligare medel. 

Moderaterna är kritiska till hur Postnord skötts och ifrågasätter om regeringen har kontroll. 

”Jag förväntar mig att näringsminister Ibrahim Baylan lägger korten på bordet: stämmer det att det är så här illa och att man tänker skjuta till extra resurser?, säger Lars Hjälmered (M) till Dagens Nyheter. 

 

 

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?