Annons

Baylan avfärdar kritiken: ”Plikt för en näringsminister”

Näringsminister Ibrahim Baylan avfärdar oppositionens kritik om mötet med Kinneviks vd Georgi Ganev. ”I min värld så borde det vara tvärt om, det skulle vara upprörande om näringsministern vägrar träffa de olika bolag vi har i vårt land”, säger han. 

Foto:Naina Helén Jåma/TT

Det var i en intervju i Di på torsdagen som Kinneviks vd Georgi Ganev efterlyste ett möte med Ibrahim Baylan, efter de senaste dagarnas upptrappade TV-bråk mellan TV4 och Comhem.

Kinnevik är storägare i Tele2, som äger Comhem, och svenska staten är största ägare i Telia, som numera äger TV4.

Oppositionen var snabbt ute och kritiserade Ibrahim Baylan, sedan han öppnat för ett möte med Kinnevik.

Men kritiken avfärdas nu av näringsministern.

”Att jag träffar ett av Sveriges största företag och lyssnar på vad de har för synpunkter tycker jag är en plikt för en näringsminister och jag försöker när det är praktiskt möjligt att vara tillgänglig”, säger han.

”Däremot har jag varit väldigt tydlig med att de förhandlingar som handlar om rättigheter är upp till dem själva att lösa”, fortsätter han.

Oppositionen, med Moderaterna i spetsen, har uttryckt hård kritik mot Telias köp av TV4 och anser att staten nu har en alltför dominerande roll på den svenska mediemarknaden.

Men Ibrahim Baylan är tydlig med att han inte kommer att lägga sig i de förhandlingar som pågår.

”När det gäller TV4 och Comhem så är det en förhandling som de själva måste lösa. Det enda man kan tycka är synd är att deras kunder hamnar i kläm, men det har tyvärr hänt förr”, säger han.

 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?