Hoppa till innehållet

Annons

Bauhaus ger hela personalen terapi

Ett engagemang som storsponsor inom idrotten ger ringar på vattnet för byggkedjan Bauhaus. Nu erbjuds hela personalen fri tillgång till psykologhjälp online.

Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus.
Johan Saxne, marknadschef på Bauhaus.Foto: Most Photos/Mattias Hamrén

”Vi är i en bransch med väldigt många unga, och som i många fall flyttat till Stockholm för att jobba hos oss”, säger Johan Saxne, marknadschef på byggmaterialföretaget Bauhaus.

För snart 2,5 år sedan kontaktades Bauhaus av eventarrangören Stockholm Live som ville erbjuda ett samarbete med Tim Bergling Foundation för att belysa problemet med psykisk ohälsa.

”Vi satt ju med utmaningarna både för vår egen personal men också genom idrotten där vi är stora sponsorer och når många ungdomar. Vi diskuterade vilken roll vi skulle ta, träffade Klas Bergling och gick in i ett samarbete.”

Den 19 maj bytte Globen namn till Avicii Arena med syftet att göra den till en symbol och en mötesplats för att förebygga psykisk ohälsa bland unga. Bland annat skulle ett större publikt evenemang gå av stapeln den 5 december varje år, dagen då Tim Bergling Foundation skapades.

”Tyvärr kom pandemin i vägen så vi har inte kunnat genomföra så mycket ännu. Men för oss är engagemanget väldigt långsiktigt. Ju mer man pratar om det ju mer inser man hur stort och vanligt det är med psykisk ohälsa.”

Men ledningen för Bauhaus stannade inte där. De beslutade sig också för att erbjuda anställda i den svenska verksamheten, runt 5.000 personer, fri tillgång till Mindler som erbjuder psykologer online.

”Vi har Previa företagshälsovård men vi behövde något enklare. När vi pratade med våra anställda handlade det ofta om att våga ta det första steget.”

Initiativet lovordades av de anställda.

”Vi har sponsrat Barncancerfonden länge men vi har aldrig fått så många spontana positiva reaktioner som vi fått sedan vi genomförde detta”, säger Johan Saxne.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera