Annons

Bättre resultat och försäljning för Inission

Inission, som handlas på First North och som erbjuder produktions- och logistiktjänster till industrikunder, hade en försäljning på 278 miljoner kronor under det andra kvartalet 2019 (176). Det är en ökning på 58 procent, varav den organiska tillväxten var 14 procent.

Rörelseresultatet uppgick till 18,9 miljoner kronor (10,1).

"Den positiva trenden fortsätter och Inission når rekordnivå både gällande omsättning såväl som rörelseresultat", skriver bolagets vd Björn Lifvergren i rapporten.

Han ser en trend mot att "god kommunikation, kortare ledtider och hög flexibilitet", blir viktigare för bolagets kunder. 

"Att befinna sig nära kunden och snabbt kunna möta deras behov ger ofta en lägre totalkostnad än att ha tillverkning som innebär långa transporttider", skriver han och lyfter som exempel fram bolagets kund WTS Positioning Solutions som har valt att flytta sin tillverkning från Kina till Inission i Stockholm.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera