Annons

Bättre än väntat för SCA:s konkurrent

Den amerikanska konsumentvarujätten Kimberly-Clarks resultat för det fjärde kvartalet översteg analytikernas förväntningar och bolaget höjer nu sin utdelning.

Det framgår av bokslutsrapporten.

Kimberly-Clark, som på vissa områden konkurrerar med SCA, rapporterar ett resultat per aktie om 1:45 dollar. Väntat var enligt Bloombergs prognossammanställning en vinst per aktie om 1:42 dollar. Omsättningen på 4,5 miljarder dollar var marginellt lägre än väntat.

"Vi uppnådde rekordstora kostnadsbesparingar, vilket hjälpte oss att förbättra marginaler och att leverera en vinst i nivå med får guidning för helåret", kommenterar vd Thomas Falk i rapporten.

Utdelningen uppgår till totalt 0:97 dollar för helåret, en höjning med drygt 5 procent jämfört med föregående år. Därmed höjer bolaget utdelningen för 45:e året i följd.

För 2017 siktar Kimberly-Clark på en organisk försäljningsökning på omkring 2 procent. Målet för rörelseresultatet är att öka detta med 2-4 procent och på kostnadssidan ska 400 miljoner dollar i årstakt sparas.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?