1515
Annons

Bastuveteranen: ”Örsnibbarna ska krulla sig”

Tidigare företagsledaren Björn Sprängare är säker på sin sak: Bastun ska inte vara för het, utan det är vattnet på stenarna som ska göra jobbet. 

”Ångstöten ska vara så att örsnibbarna krullar sig”, säger han.

Företagsledaren Björn Sprängare är en flitig bastubadare.
Företagsledaren Björn Sprängare är en flitig bastubadare.Foto:Martin Nordström

Björn Sprängare har en lång karriär i näringslivet bakom sig, på meritlistan står bland annat ordförande i LKAB, vd-jobb på Modo och Trygg-Hansa och ståthållare.

I och utanför jobbet har han varit en flitig bastubadare. När Di når honom på gården i Västernorrland håller han just på och eldar på sina finska bastuugn. 

”Det är så nära man kan komma en rökbastu”, säger han.

Men att vara nära räcker inte, på gården bygger han just nu en riktig rökbastu utifrån en förlaga som står i finska Lappland.

”Jag har drömt om att bygga en sådan i 30 år och nu gör jag det. Det är den femte bastun jag bygger”, säger Björn Sprängare.

I en rökbastu värms en stenhög upp av röken som går upp under taket och ut genom ett hål i väggen. Rökbastun eldas i flera timmar, hela rummet blir då varmt och stenhögen het, därefter vädras röken ut.

”Då får man en mycket angenäm och lagom temperatur. Jag tycker man ska het ånga, men inte över 100 grader i rummet”, säger Björn Sprängare som föredrar 65-70 grader i sina bastur.

Han har nämligen flera stycken, precis som Svenska Bastuakademiens ordförande Sven-Erik Bucht. Den förre landsbygdsministern har fyra bastur hemma på gården.

Björn Sprängare är tillsammans med bland andra artisten Arja Saijonmaa och prästen Lennart Koskinen hedersmedlem i Bastuakademien.  

Har du använt bastun i jobbet?

”Man gör inte affärer i bastun, badandet är ett sätt skapa en förtroendefull atmosfär och det är avstressande att basta. Det går ju inte att läsa ett avtal, utan man sitter och pratar och lär känna varandra”, säger Björn Sprängare och fortsätter:

”Det är inte i själva bastun man gör affärer, det är efteråt när man svalkar sig med en dusch och en pilsner som det händer.”


Innehåll från Luleå EnergiAnnons

Så är Luleå Energi ett nav i regionens energiomställning

Malin Larsson, vd på Luleå Energi.
Malin Larsson, vd på Luleå Energi.

Det lokala energibolaget spelar en avgörande roll i den gröna omställningen. Den samhällsomvandling som pågår i Norrbotten skapar förutsättningar för Sverige att i flera stora kliv kunna sänka landets utsläpp. Inom näringslivet behöver organisation och ledarskap skyndsamt utvecklas för att företag på kort tid ska lyckas göra något som ingen tidigare gjort. Det menar Luleå Energis vd Malin Larsson.

Norrbotten har blivit ett centrum för den gröna omställningen i Sverige och Europa. Här gör industrier som SSAB insatser för att leverera hållbart stål till hela världen, och innovativa företag med offensivt klimatarbete väljer att etablera sig i regionen. 

Luleå Energi befinner sig mitt i händelsernas centrum. Vd:n Malin Larsson berättar att energibolaget skapar förutsättningar för nya företag som vill etablera sig i regionen genom att bland annat investera i elnätet och utveckla samarbeten med de stora industrierna. Detta skapar nytta för såväl energisystemet som för industri och stad.

– Tillsammans med andra aktörer har vi möjlighet att göra stora förändringar. Ett tydligt exempel är vår cirkulära fjärrvärmeproduktion, där vi använder restenergier från SSAB:s ståltillverkning för att värma upp bostäder och offentliga byggnader i Luleå. När SSAB nu planerar för ett nytt produktionssystem i Luleå är vår ambition att fortsätta använda restenergier till fjärrvärmesystemet. Vårt mål är en helt fossilfri fjärrvärmeproduktion, säger Malin Larsson.

Kompetensförsörjning stor utmaning

För att kunna fortsätta vara en viktig kugge i energiomställningen måste energibolaget attrahera kompetens. Det är en stor utmaning när konkurrensen om arbetskraften i norr är större än någonsin. 

Luleå Energi jobbar med att bygga en företagskultur som kan locka nya medarbetare och samtidigt bli ett verktyg i omställningsarbetet. Målet är att skapa en arbetsplats där medarbetare ”skickliggör” varandra, grupper utvecklas, och individer kan vara sitt bästa jag för att leverera i snabb takt på en hög nivå.

– Vi ska också hjälpa våra ledare att våga vara modiga och öppna för utveckling, och skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska känna motivation för uppdraget och förändringsresan. Det gör vi genom att skapa delaktighet och samhörighet samt genom att säkerställa att de har rätt kompetens för uppdraget, både nu och inför framtiden, säger Katharina Frank, chef HR & Hållbarhet.  

Gör konkret skillnad för klimatet 

Det som sker i dag – totalomställning till fossilfritt – har ingen varit med om tidigare. Dessutom måste företag och organisationer ställa om snabbt. Det är ett minst sagt spännande läge att komma in på en arbetsplats som Luleå Energi, menar Katharina Frank och Malin Larsson. 

– Våra medarbetare har möjlighet att göra en konkret skillnad på riktigt, varje dag, konstaterar Malin Larsson.

Nyfiken på Luleå Energi? Läs mer här. 

Besök Luleå Energi på Almedalsveckan
Seminarium: Omställning på riktigt – Hur ska ledare/organisationer utvecklas för att göra det ingen gjort förut?
Plats: Arena Energi, Klosterlängan vid Stora torget.
Tid: 5/7 kl. 13.45-14.30. Välkomna!

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Luleå Energi och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?