Hoppa till innehållet

Annons

Båstad lovar revansch för tennistävling i sommar

Det blir herr- och damturneringar i tennis samt en padeltävling i Båstad i sommar.
”Vi har fattat beslut om att genomföra evenemangen oavsett om det går att ha publik eller inte”, säger turneringschefen Christer Hult, som samtidigt välkomnar Magnus Norman som ny sportchef.

Foto: Johan Lilja, Johan Lilja, Johan Lilja

Pandemin satte effektivt stopp för fjolårets Nordea NDA SE +0,23% Dagens utveckling Open, men i år hoppas man få revansch. 

”Vi är inte naiva på något sätt. Vi har ritat upp en rad olika scenarier och hur smittskyddssäkringen ska fungera. Vi har täta kontakter med ATP och för dialog med polisen och berörda myndigheter”, säger Christer Hult.

Alldeles oavsett om det kommer gå att ha full beläggning på läktarna eller om bara 25 procent av arenan får användas ska det bli tävlingar.

”Det finns en osäkerhet i hela samhället och vi är i mars månad nu. Mycket som kan förändras fram till juli. Vi förbereder oss helt enkelt för det värsta scenariot och även med förhoppningen att restriktionerna kommer att släppas upp”, säger han.

En plan är att spelarna hålls isolerade i kongressdelen av arenan eftersom det utöver hotellrum även finns matsal och kök där.

Herrtävlingen omfattar 70–80 spelare med entourage. Varje spelare får i dagsläget ta med sig max två personer. I damtävlingen är det något färre spelare.

För publikens del arbetar arrangörerna nu med planer för fler entréer och hur olika sektioner ska stängas av eller begränsas.

”Det är väldigt omfattande covid-dokumentation och protokoll som ATP har och som gäller för alla tävlingar i världen nu. Jag tror inte att det blir aktuellt med daglig testning, men i varje fall varannan dag. Men hur det ser ut i sommar vet vi inte”, säger Christer Hult.

Han är väldigt nöjd med att, vid sidan om Nordea, lyckats få in tre nya huvudsponsorer till tävlingen, Porsche, maskin- och anläggningskoncernen Eleda och kasinobolaget Betway.

”Jag är extremt glad att vi i dessa tider, när det är jobbigt för många, kunnat skriva avtal med dem. I praktiken innebär det att evenemanget står oerhört ekonomiskt starkt framöver, med reservation för om det blir begränsningar av publiken. Det känns som att väldigt många företag har ett uppdämt behov att träffa kunder och vara med på sådana här evenemang.”

Christer Hult, Sofia Arvidsson och Magnus Norman.
Christer Hult, Sofia Arvidsson och Magnus Norman.Foto: Johan Lilja

Tidigare tennisproffset Magnus Norman axlar rollen som sportchef med uppdraget att locka spelare till Swedish Open. Sofia Arvidsson, ex-proffs även hon och för närvarande även Sverigeetta i padel, håller i damtävlingen.

”Jag fick frågan för ett par veckor sedan och det känns som ett jobb som passar mig eftersom jag har daglig kontakt med agenter och spelare. Det kommer inte att påverka mitt arbete på akademin Good to Great”, säger Magnus Norman.

”Jag vill få till ett startfält som passar Båstad och den svenska tennispubliken. Gärna några yngre spelare som är 'up and coming'. För min egen del vore det så klart en dröm att få dit Stan Wawrinka som jag har coachat. Han har en av världens snyggaste enhandsbackhand.” 

En spelare som redan har skrivit på för spel i Båstad de närmaste tre åren är 19-årige italienaren Lorenzo Musetti. Han tog sig nyligen in som yngste spelare på topp-100-listan i världen i och med semifinal i Acapulco där han slogs ut av Stefano Tsitsipas.

Magnus Norman har själv vunnit tävlingen två gånger senast år 2000.

”Första gången som jag vann 1997 är överlägset bästa minnet eftersom det var min första ATP-seger och på hemmaplan inför släkt och vänner – unik känsla.” 

Sofia Arvidsson som håller i damtävlingen har ett svårt jobb eftersom den spelas samtidigt som Wimbledon fortfarande pågår.

”Vi har två wildcard att dela ut till två topp 50-spelare. Fokus ligger annars mycket på svenska spelare där vi har fyra wildcard. Jag hoppas förstås på Rebecca Peterson, Mirjam Björklund samt Caijsa Hennemann och kanske även danska Klara Tauson, som vann sin första WTA-titel nyligen. Det vore kul om hon kunde komma.”

Hotel Skansen, som ingår i Gram Group, byggde redan förra året ett nytt spa på taket och fortsätter att investera. Nu renoveras 54 hotellrum och restaurangdelen utökas med en bakficka, en ny bistro.

”Det känns jättekul att det finns en väldigt stor vilja att investera och förbereda sig för ett normalläge så småningom”, säger Christer Hult.

”70 procent av vår omsättning kommer från partnerskap och sponsorer. Blir det publikbegränsningar får vi fortfarande in medieintäkterna som står för 10 procent. Men om vi bara kan ha 20 procents beläggning på läktarna kommer vi inte att kunna visa något plusresultat även om prispengarna reduceras något”, säger han.

Efter Nordea Open tar den nya folksporten padel över i Båstad under den sista veckan i juli. Det blir världspremiär för en ny tävlingsform som hämtats från golfens Ryder Cup, America vs Europe, med världseliten från bland annat Argentina och Spanien. 

Arena Båstad bygger padelbanor på centercourten, bana 1 och även en på de nedre tennisbanorna nära hamnen.

”Vi tror att det kommer bli stort tryck på biljetter eftersom padel är en så populär sport nu. Den veckan blir det även en kändistävling i padel”, säger Christer Hult.

Innehåll från Brackets AIAnnons

Nu kommer AI-hjälpen som effektiviserar juristernas arbete

En ny AI-lösning gör det möjligt att automatisera en stor del av juristernas arbete med att granska och skriva avtal. Därmed frigörs tid för mer strategiska och värdeskapande uppgifter.

– Syftet med vår lösning är inte att ersätta juristerna utan att öka deras produktivitet och konkurrenskraft, säger Erik Sandström, grundare av Brackets.

Rapporter från bland annat Goldman Sachs har pekat ut juridik som ett av de områden där AI har störst potential att rationalisera arbetet.

Nu lanseras Brackets AI, en AI-assistent som hjälper jurister att granska och skriva avtal, bland annat genom att identifiera risker i avtalsvillkoren, föreslå ändringar i avtalsvillkoren och skapa nya avtalsvillkor.

– Brackets AI är unik genom att den kan hantera en mängd olika avtalstyper och språk, genom att den ger användarna möjlighet att skapa egna granskningsregler och genom att den kompletterar den regelstyrda granskningen med en allmän riskbedömning, förklarar Erik Sandström, och utvecklar:

– Brackets AI kan hantera både kundspecifika riktlinjer och oförutsedda avtalsvillkor.

Brackets AI görs tillgänglig i Microsoft Word

Juristerna kan ta del av hjälpen direkt i Word. Brackets AI visar vad som kan behöva ändras i avtalsdokumentet, föreslår hur ändringen kan utformas och låter juristen föra in ändringen med ett knapptryck.

– Ambitionen är att Brackets AI ska bli som en medarbetare inuti datorn, som kan förbereda delar av juristen avtalsarbete och förpacka det i ett format som är färdigt för användning. Detta representerar ett skifte från teknik som enbart ett verktyg, till teknik som en partner, förklarar han. 

Brackets AI har redan testats 

Brackets har sedan 2019 tillhandahållit Brackets Contracts, ett kontraktshanteringssystem fokuserat på effektivisering och riskhantering genom automatisering, standardisering och användarvänlighet. Några av de kunder som använder Brackets Contracts har fått möjlighet att använda Brackets AI före den officiella lanseringen.

 – Brackets kunder har framtidsinriktade chefsjurister som nu ytterligare ökar sin konkurrenskraft, säger Erik Sandström.

Han påpekar att utvecklingen går väldigt fort och drar paralleller till när skrivmaskinen blev ersatt av ordbehandlaren. 

– De som envisades att fortsätta med skrivmaskin stod sig inte i konkurrensen. Nu sker en explosionsartad utveckling av AI och här gäller det för juristerna att hänga med, avslutar Erik Sandström.

Läs mer på: www.brackets.ai

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Brackets AI och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera