Annons

Båstad lockar trots inställd tennis – Restaurangen: "Mycket bättre än vi trodde"

Coronasommaren i Båstad blev betydligt bättre än ägarna till restaurangerna Pepe's Bodega och Papas väntat sig. 

”Vi har hittat nya vägar och lärt oss massor. Det blir till att tänka om inför nästa sommar”, säger grundaren Fredrik Olofson.

Till vänster: Pepe’s Bodega. Till höger: Nicolas Jarry, Chile, som vann finalen i Nordea Open (då Swedish Open) 2019.
Till vänster: Pepe’s Bodega. Till höger: Nicolas Jarry, Chile, som vann finalen i Nordea Open (då Swedish Open) 2019.Foto:Di, TT

I 29 somrar har Pepe’s Bodega lockat sommarturister i Båstads hamnområde. I dag består koncernen Huset vid stranden AB även av Papas, nattklubben Loft och Kristallrummet, och ägs till hälften av Hotell Skansen. De senaste åren har omsättningen legat strax under 30 miljoner kronor. 

Fredrik Olofson är en av de tre grundarna och äger 40 procent. Han sammanfattar sommarens resultat hittills som ”mycket, mycket bättre än vi trodde i april”.

”Det har varit en sjukt bra sommar för att vara en så dålig sommar. I april vågade vi inte ta några fasta kostnader och anställa personal, och trodde på en omsättning på 25 procent av vad vi brukar ha. Men jag tror att tappet bara blir mellan 30 och 35 procent”, säger han.

Juli månad har omsatt tre gånger mer än ledningen vågade räkna med, trots att nattklubbsverksamheten är utraderad och i stort sett samtliga företagsevent har ställts in. Dessutom har sommarens stora dragplåster, tennisturneringen Nordea Open och padelturneringen Swedish Padel Open, inte kunnat arrangeras.

Det som ändå lyft resultatet för de båda restaurangerna över förväntan är att fler svenskar har semestrat inrikes, och det uppdämda behovet av att hitta på något.

”Folk suktar verkligen efter saker att göra, i och med att det inte finns en enda konsert, idrottsevenemang eller nöjespark att besöka. Så folk har njutit av att äta och dricka gott i stället.”

Vad har drabbat er hårdast – coronarestriktionerna, det dåliga vädret eller att tennisen blev inställd?
”Det där är lite klurigt, för eventen försvann ju, men samtidigt skapade det utrymme för andra gäster att hitta till oss, och Båstad har gott rykte för att det händer roliga saker här. Det har regnat lite för mycket, men vädret har faktiskt inte spelat så stor roll.”

För att tillmötesgå kraven på avstånd och att alla gäster måste sitta vid ett bord på restaurangerna, har vd Jesper Svensson och Fredrik Olofson fått tänka utanför boxen. Den stora gräsyta bakom Papas som brukar användas för företagsevent har omvandlats till en 500 kvadratmeter stor uteservering. Fredrik Olofson medger att vädret har gjort att den inte har utnyttjats till max, men att den har gett gästerna möjlighet att dröja sig kvar efter avslutad middag, och – ännu viktigare – fått ett stort symbolvärde.

”Folk har sett att vi har ansträngt oss, och till nästa sommar får vi nog tänka om när det gäller företagsevent, för den ytan är fantastisk. Vi kommer att ansöka om att göra den permanent sommartid.”

Ledningsgruppen på sex personer har alla jobbat handgripligen i verksamheten för att hålla sommarhjulen rullande, trots den mindre personalstyrkan. 

Vad har du lärt dig av den här krisen?
”Massor. Vissa saker har varit vedertagna sanningar, men när vi inte längre har stora företagsevent med hundratals gäster som avlöser varandra har våra restauranger kunnat skruva på de små detaljerna, och det har varit ett flow i verksamheten som är jätteskönt. Det är nyttigt att se hur man ska hantera event framöver, vi kanske ska skapa andra ytor för dem och låta övrig basverksamhet rulla på i stället”, säger Fredrik Olofson.


Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?